Двор и градина

Двор и градина

Съвети за поддържане на красиви двор и градина - ако имате възможност да живеете сред зеленина, сте късметлии. Оползотворете максимално пространството в двора или градината си, разбира се като прочетете някой от нашите съвети за това. За двор и градина, които да придобият образцов вид.
Как да прогоним мравките от дървотоКак да прогоним мравките от дървотоМравките могат да се превърнат във вредители по овошките или зеленчуците в градината. Как да прогоним мравките от дървото? Ето някои полезни съвети за борба и прогонване на мравките.
Какво е биодинамика и биодинамичен календарКакво е биодинамика и биодинамичен календарАко трябва да бъде дефинирано понятието биодинамика, то това е наука за силите, които движат живота ни, зачитайки основните принципи, по които работи природата. Какво е биодинамика, биодинамичен календар и земеделие
Кои цветя издържат през зимата?Кои цветя издържат през зимата?Представата за разцъфнали в разноцветни багри цветя свързваме с пролетта и лятото. Кои цветя могат да издържат през зимата? Вижте повече в следващата статия:
Защо листата пожълтяват?Защо листата пожълтяват?Да проследим промяната на цвета на листата през сезоните, като отговорим на въпроса: защо листата на дърветата пожълтяват? От смяната на цвета на листата от зелен цвят постепенно избледнява, те пожълтяват, после потъмняват
Ползи от отглеждането на папрат у домаПолзи от отглеждането на папрат у домаСмята се, че папратът е едно от най-старите растения на Земята. Днес много хора отглеждат папрат в дома или в градината си. Ето какви са ползите от отглеждането на папрат у дома.
Храсти-джуджета, подходящи за вашата градинаХрасти-джуджета, подходящи за вашата градинаХрасти-джуджета за вашата градина могат да бъдат намерени сред много видове широколистни и иглолистни храсти. Ето едни от най-подходящите храсти-джуджета, с които да аранжирате градината си.
Как да се справим с агресивни пчелиКак да се справим с агресивни пчелиОпитните пчелари смятат, че съществуват различни породи при пчелите, като някои от тях са мирни, другите са агресивни, а трети - агресивни. Как да се справим с агресивните пчели? Как да успокоим агресивните пчели?
Непретенциозни за отглеждане растенияНепретенциозни за отглеждане растенияАко тепърва започвате да се занимавате с отглеждането на растения у дома, е хубаво да си вземете такива с по-малко изисквания. Ето кои са най-непретенциозни за отглеждане растения.
Как да отглеждаме седумКак да отглеждаме седумВажно за седума е да е засаден на слънчево място. В случай, че го отглеждате като стайно растение, то поставете саксията му на прозорец с южен изглед. Вижте още съвети за отглеждането на седум.
Естествени начини за подхранване на почватаЕстествени начини за подхранване на почватаВ последните години органичната градина става все по-популярна, а методите, които използваме за продукцията са важни за нашето здраве и за здравето на планетата ни. Естествени начини за подхранване на почвата.