Advice.bg»Статии»Училище и обучение
Училище и обучение

Училище и обучение

Съвети за обучение в училище и самостоятелна форма на обучение. Съвети за по-голяма концентрация по време на преподаване на урок, за лесно възприемане и запомняне на информация. Съвети за деца и родители, свързани с училище и обучението им извън или вътре в него.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е пряка демокрация?Какво е пряка демокрация?
21 Ноем.
Пряката демокрация е термин за означаване на форма на управление, при която гражданите имат директен и активен контрол върху политическия процес и вземането на решения. В този вид демокрация, гражданите участват
Как да научим таблицата за умножениеКак да научим таблицата за умножение
19 Април
Научаването на таблицата за умножение е основно умение за всеки ученик, който иска да бъде отличен в математиката. Познаването на таблицата за умножение е основа за по-напреднали математически концепции
Кога избухва Априлско въстаниеКога избухва Априлско въстание
26 Януари
Априлското въстание по своята същност е гигантско постижение на българската нация, върховен момент на извисяване на националния дух. Славата на априлци ще остане записана със златни букви в историята ни.
Пожелания за раздяла с учителкаПожелания за раздяла с учителка
12 Януари
Учителката има незаменима роля в нашето изграждане и узряване. Тя може да се превърне в наш съветник, още един родител и верен приятел. Пожелания за раздяла с учителка:
Сензорни пътеки - какво са и как се правятСензорни пътеки - какво са и как се правят
21 Юни
Независимо дали е на закрито, или на открито, когато оформяте идеята за вашата сензорна пътека, освен материалите за изработката и трябва да измислите и правила за използването ѝ. Какво е сензорна пътека?
Какво е задочно обучение?Какво е задочно обучение?
28 Дек.
Каква е разликата между задочна и редовна форма на обучение? Специфики на задочното обучение. Задочната форма е създадена в полза на работещите студенти.
Как да се научим да поемаме инициативаКак да се научим да поемаме инициатива
14 Окт.
Развитието на качеството да се поема инициатива започва в ранна детска възраст. Но какво ще стане, ако вече сте зрели и се формирали като личност, инициативността не е нещо, което владеете?
За какво да идем при Ходжа?За какво да идем при Ходжа?
22 Януари
Мистериите и легендите около Ходжите са множество, като така например голяма част от хората смятат, че те се занимават с магии и нечисти сили, но това е меко казано погрешно. За какво се ходи при Ходжа?
Методът МонтесориМетодът Монтесори
28 Окт.
Училищата на Монтесори се срещат в почти всеки град. Основни принципи на метода Монтесори. За кого е системата Монтесори? Предимства и недостатъци на системата Монтесори.
Как да подготвим успешна презентацияКак да подготвим успешна презентация
25 Окт.
В офис средата и в учебната среда презентациите са изключително важни. Чрез тях можем да покажем нашата идея на много хора едновременно или да изразим мислите си относно дадена тема.
Съвети за лесно учене на чужди езициСъвети за лесно учене на чужди езици
24 Юни
Тези съвети ще ви помогнат в изучаването на чужди езици. Разговор, разговор, разговор! Ако има тайна или хак за изучаването на нов език, това е именно разговорът: часове и часове разговор с хора, по-добри от вас в дадения език.
Защо е полезно да развиваме актьорското си майсторство?Защо е полезно да развиваме актьорското си майсторство?
29 Май
Курсовете по актьорско майсторство са полезни не само за тези, които мечтаят да станат актьори. Чрез тях се развиват много качества, които могат да бъдат приложени в ежедневието и да се окажат много полезни.
Как се пише рефератКак се пише реферат
06 Май
Резюмето и рефератът НЕ копира буквално книги и статии и НЕ е конспект. Резюмето НЕ е написано върху един източник и не е доклад. Рефератът се състои от няколко части