Advice.bg»Статии»Двор и градина»Отглеждане на цветя
Отглеждане на цветя

Отглеждане на цветя

Винаги е приятно, когато у дома ухае на цветя. Ако и вие сте на това мнение и се занимавате с отглеждане на цветя вкъщи, имаме някои съвети за вас. Как да се грижите за цветята - садене, поливане, торене, мерки срещу вредители, необходимо количество светлина и всичко останало за правилното отглеждане на цветята .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се сади дърво?Как се сади дърво?
02 Април
Засаждането на дървета е процес, който изисква определени стъпки и база знания. Ето какво трябва да знаете за него.
Как да съживим роза?Как да съживим роза?
16 Март
Защо розата умира? Причина номер едно са твърде малките саксии или тези без дренажни отвори в основата. Имайте предвид, че малките саксии изсъхват много по-бързо, което води до увяхването и загиването на розата
Дървото на парите - какво е то и как се отглеждаДървото на парите - какво е то и как се отглежда
12 Януари
Дървото на парите присъства в почти всеки дом, отчасти заради суеверие и надежда да донесе богатство в дома, отчасти и заради това, че изглежда добре.
Как се гледа роза?Как се гледа роза?
01 Март
Розата неслучайно е царицата на цветята - тя е едно най-красивите и нежни цветя, които някога ще видите. Как се гледа роза? Вижте повече в следващите редове:
Лесни за отглеждане градински растенияЛесни за отглеждане градински растения
15 Ноем.
Пъстрата палитра от цветя създава красива и приятна атмосфера, но често изисква много труд, време и постоянство. Съществуват обаче и много растения, които да създадат естествен уют и в същото време се отглеждат безпроблемно.
Кои цветя издържат през зимата?Кои цветя издържат през зимата?
29 Септ.
Представата за разцъфнали в разноцветни багри цветя свързваме с пролетта и лятото. Кои цветя могат да издържат през зимата? Вижте повече в следващата статия:
Ползи от отглеждането на папрат у домаПолзи от отглеждането на папрат у дома
17 Септ.
Смята се, че папратът е едно от най-старите растения на Земята. Днес много хора отглеждат папрат в дома или в градината си. Ето какви са ползите от отглеждането на папрат у дома.
Храсти-джуджета, подходящи за вашата градинаХрасти-джуджета, подходящи за вашата градина
11 Септ.
Храсти-джуджета за вашата градина могат да бъдат намерени сред много видове широколистни и иглолистни храсти. Ето едни от най-подходящите храсти-джуджета, с които да аранжирате градината си.
Непретенциозни за отглеждане растенияНепретенциозни за отглеждане растения
10 Юли
Ако тепърва започвате да се занимавате с отглеждането на растения у дома, е хубаво да си вземете такива с по-малко изисквания. Ето кои са най-непретенциозни за отглеждане растения.
Как да отглеждаме седумКак да отглеждаме седум
28 Юни
Важно за седума е да е засаден на слънчево място. В случай, че го отглеждате като стайно растение, то поставете саксията му на прозорец с южен изглед. Вижте още съвети за отглеждането на седум.
Как да се грижим за божуриКак да се грижим за божури
27 Май
Кое е любимото цвете на холивудските звезди Гуинет Полтроу и Дрю Баримор? Точно така - божури. Това цвете е възхитително, а с годините популярността му не избледнява. Засаждане и отглеждане на божури
Съвети за отглеждането на кротон у домаСъвети за отглеждането на кротон у дома
15 Май
Кротонът е едно от най-забележителните декоративни стайни растения. В домашни условия се отглежда като саксийно растение. Вижте нашите съвети за правилно отглеждане на кротон у дома. Грижи за кротон.
Кои цветя издържат на слънцеКои цветя издържат на слънце
14 Май
Ако градината ви е изложена на пряка слънчева светлина, трябва да засадите растения, които обичат слънцето. Вижте кои са издръжливите на слънце цветя. Нашите предложения от устойчиви на слънце растения.