Advice.bg»Статии»Мода»Съвети за дрехи»Как се носи пончо?

Как се носи пончо?

Как се носи пончо?

Модата предлага невероятно разнообразие от дрехи, които да украсяват тялото, но и да имат практична стойност - да защитават от студ или силно слънце, да пазят от дъжда, да създават чувство за уют и сигурност.

Дрехата, която изпълнява множество функции, често не присъства в гардероба, но си струва да намери място там, защото е универсална. Това е пончото.

История и място на пончо в гардероба

Ако трябва с една дума да определим пончото, то тя е екзотична дреха, не само заради името и произхода на това свободно парче плат върху тялото, но и заради неговата история.

Началото на използването на пончото датира от 17-ти век от района на Южна и Централна Америка и най- вече района на Перу, отличаващ се с влажен климат в планинските области, изискващ плътна дреха, която да пази човека от капризите на времето. Вълната на алпаката, която се отглежда в този район, се оказва идеална за изработка на материя, от която се прави подходяща дреха, защото е водоустойчива и непромокаема.

Оказва се, че пончото, което представлява просто парче плат, което пада свободно по тялото, е мултифункционална дреха, използвана и в САЩ по време на Гражданската война по много неочаквани начини - като дъждобран и дори палатка заради формата на конус, когато се разпъне.

Днес пончото е наметало, което се радва на световна известност. Най-често представлява парче дебел плат с форма на овал, с различна дължина и от различна материя, с отвор по средата. На тялото изглежда като интересен и стилен аксесоар, заради което е широко разпространено.

Пончото е удобно и практично и с него може да създаде с еднакъв успех както спортна, така и елегантна визия. Чувството за комфорт, сигурност и уют при носене на пончо не може да се получи от никоя друга дреха. То позволява наистина много разнообразни начини да се носи.

Как се носи пончо

Пончото може да бъде плътно и дебело, може да бъде и леко и феерично. Позволява комбинации с различни дрехи и при правилен подбор създава невероятни визии.

Пончо

Пончо с къса пола

При тази комбинация най-важни са правилните пропорции и комбинации. При пончо под кръста долната част трябва да бъде с висока талия. С бяла риза е добра идея за офиса.

Пончо със слим панталон

Ако се избере обемно пончо, то напълно ще замести дебелото палто, но пък е по-леко. Слим панталон в същия цвят и обувки на висок ток създават добра комбинация.

Рокля като пончо

Ако наслагването на различни дължини не е сред любимите модни вариации, тогава роклята може да се направи с кройка на пончо с различни дължини, като се подчертае кръста, за да се избегне илюзията на обем на тялото.

Дълго пончо с дълга рокля

Дългата феерична рокля и дългото пончо са идеална комбинация, която винаги стои добре. Издължава силуета и е много подходяща за по-ниски дами.

Пончо с колан на талията

При тънка талия е добре тя да се подчертае. Коланът на пончото създава илюзия за строен силует, а цветовите вариации по тази дреха засилват доброто впечатление от нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни