Advice.bg»Статии»Домашни любимци
Домашни любимци

Домашни любимци

Домашният любимец е като член от семейството. Трябва да се грижите за него подобаващо, а за да стане това, разбира се е необходимо да знаете как. Предлагаме ви различни съвети за домашни любимци , които ще ви бъдат полезни при отглеждането на вашия - според вида и породата му.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо хапят зайцитеЗащо хапят зайците
26 Април
Един от най-често проявените поведенчески навици у зайците е хапането. Зад това поведение могат да се крият няколко причини. Ето защо хапят зайците
Кои кучета трябва да са с намордник?Кои кучета трябва да са с намордник?
04 Февр.
Слагането на намордник на кучето ни невинаги е лесно решение, имайки предвид че това са някакви ограничения. Кои кучета трябва да носят намордник. Запознайте се с правилата за носене на кучешки намордник.
Кога се отбиват малките кученца?Кога се отбиват малките кученца?
29 Януари
Съществува мнение, че не бива кученца да се отбиват по-рано от 30-35 ден, тоест без значение от това, какво е теглото на кучето. След като изминат тези 3-4 седмици, е време да започнете с отбиването на кученцата
Как да си избера кучеКак да си избера куче
07 Януари
Осиновяването на животните е много отговорен момент. Какво куче да си изберем? Съвети при избор на куче.
Как да научим йоркширски териер на команди?Как да научим йоркширски териер на команди?
29 Дек.
При обучението на всяко едно животно трябва да имате предвид това, че всички те имат различни способности, като така едни научават по-лесно новите команди, докато за други това е по-сложно.
Кои кучета живеят най-дългоКои кучета живеят най-дълго
17 Дек.
Повечето породи кучета имат приблизително еднаква продължителност на живота, около 10-13 здрави и щастливи години. Но някои породи са извън този списък поради необичайно дългия им живот. Кои са най-дълголетните кучета?
Най-често срещаните заболявания при женските кучетаНай-често срещаните заболявания при женските кучета
13 Дек.
Подобно на хората, така и животните са предразположени към някои заболявания. Така например женските кучета най-често страдат от различни заболявания на репродуктивната система. Вижте повече:
Ново любопитно откритие за гребена на петлитеНово любопитно откритие за гребена на петлите
25 Ноем.
В птичето царство се наблюдават отчетливи декорации в най-голяма степен. Някои птици се отличават с ярки и красиви опашки, като пауна например. Ново любопитно откритие за гребена на петлите:
Защо да осиновим куче от приют?Защо да осиновим куче от приют?
12 Ноем.
Приютите за кучета са пълни с бездомничета и за съжаление, много хора все още предпочитат да купуват домашни любимци, вместо да ги осиновяват. Защо да осиновите куче от приют?
Какво трябва да знаем за чаплитеКакво трябва да знаем за чаплите
11 Септ.
На всички е известна легендата за птицата феникс, която се ражда от собствената си пепел и е символ на безсмъртието и прераждането. През вековете въпросът какъв вид птица е фениксът, продължава да вълнува умовете на хората.