Advice.bg»Статии»Красота»Маникюр»Как да се отървете от досадните неравности по ноктите

Как да се отървете от досадните неравности по ноктите

1 6

1. Полирайте ги


Можете леко да полирате ноктите си с деликатна пила, за да премахнете неравностите. Но не се опитвайте да изгладите повърхността напълно. Прекаленото полиране може да увреди плочката на нокътя допълнително.

Линиите и неравностите, които се появяват в ноктите вертикално или хоризонтално, могат да са знак за няколко сериозни медицински състояния. Вертикалните или надлъжните ръбове от основата на нокътя до върха са най-типични. Те обикновено са нормални и са свързани със стареене или генетика.

Но тежкото набраздяване и напукване или внезапната поява на вертикални хребети могат да бъдат признак за лошо общо здраве, лоша абсорбция на хранителни вещества или недостиг на желязо. Те могат също да показват ревматоиден артрит или нарушение на кръвообращението или бъбреците.

Хоризонтални или напречни хребети на ноктите обикновено се появяват в резултат на тежък психологически или физически стрес като например инфекция или заболяване. Появата на тези неравности и напречни линии често се свързва травма на ноктите и с недохранване.

Също това състояние може да е резултат от или досадно гризане на ноктите и кожичките, нервен тик при някои хора. Хормоналните промени, генетиката и начинът, по който вашето тяло усвоява калций, са фактори, които допринасят за състоянието на ноктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest