Как да изгорим мазнините в долната част на корема

Как да изгорим мазнините в долната част на корема

Всеки човек е предразположен към наддаване на килограми по различни места от тялото си.

Някои трупат мазнини в бедрата, други – в ръцете, трети – в областта на ханша и корема.

Общото между повечето хора обаче е едно – дори и да успеем да изваяме цялото си тяло, най-голямото предизвикателство остава една част. Да, знаете за коя точно говорим - за мазнините в долната част на корема.

Всеки ще ви каже, че е важно да се заредите с търпение, защото именно там резултатите си проличават най-бавно. Вероятно обаче търпението ви започва да се изчерпва. Добрата новина – има стъпки, с които можете да оптимизирате процеса.

Преди това обаче е важно да знаете, че няма как насочено да отслабнете или да наддадете само в една част от тялото.

И хиляди коремни преси на ден няма да ви помогнат да стопите мазнините в корема – те ще стегнат мускулите, но няма да изтрият мазнините като с магическа пръчица.

Единственият начин е чрез калориен дефицит. Това означава, че трябва да изразходвате повече калории, отколкото приемате. Важно е да си го осигурите както с намален прием на храна, така и чрез редовна физическа активност.

Важни са и храните, които приемате. За да свалите коремни мазнини, трябва да се фокусирате върху здравословните източници на енергия и да избягвате въглехидратите.

Най-добра за целта е богатата на протеини диета. Приемайте повече храни с високо съдържание на фибри като кръстоцветните зеленчуци. Водата и неподсладеният зелен чай също са добра идея, щом усетите жажда.

Прием на протеини за изгаряне на мазнините от корема

Що се отнася до физическата активност, можете да се концентрирате върху високо интензивни тренировки.

Упражнението ножици, както е известно във фитнес средите, също ще ви помогне. За да го изпълните, легнете на земята с ръце зад тила и повдигайте краката си към тавана.

Целта е те да са максимално изправени. Редувайте ляв с десен крак. Ако изпълнявате упражнението правилно, ще усетите напрежение в долната част на корема.

Имайте предвид, че натрупването на мазнини в долната част на корема е по-типично за жените. В някои случаи то може да се дължи и на хормонални смущения.

В случай, че отслабването е абсолютно невъзможно, дори и с калориен дефицит и правилна тренировъчна програма, то потърсете съвет от ендокринолог, който ще ви изследва за евентуални хормонални проблеми.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати