Advice.bg»Статии»Хранене»Готвене»Кои са любимите храни на германците?

Кои са любимите храни на германците?

немска кухня

За повечето хора, които имат макар и бегъл поглед над кулинарните предпочитания на германците, не е изненада, че традиционната немска кухня не може да се определи като диетична. Въпреки това традиционните ястия на германците се харесват и са популярни в много страни по света.

Рецептите постоянно се обновяват и подобряват с педантична немска точност. Ето кои са любимите ястия в Германия.

Месо и колбаси

Месните ястия заемат централно място сред кулинарните предпочитания, като само колбасите в националното меню са толкова много, че трудно могат да се запомнят и подредят по предпочитание. Вероятно дори и самите германци не знаят всички мести предложения, защото всеки регион се има свои любими продукти и начин на приготвянето им.

Скара, печено на фурна месо са все кулинарни изкушения, които не може да отсъстват в традиционната немска кухня.

Ароматните вина, особено ризлинг, са неизменна част от трапезата и е изключено да не придружават месната храна.

Сладкиши

Сладкишите са любими и също често срещани ястия в Германия. Подобно на колбасите, печените десерти също не могат да бъдат преброени и споменати. Много от тях са познати и в нашата кухня. Това са щруделите, кексовете, сладките, браунито, тортите с плодове или пълнеж от крем.

Хляб

Германците са известни на нас с това, че не ядат толкова много хляб, както сме свикнали ние. Затова е любопитно, че в град Улм е построен музей, посветен на хляба. Музеят на хляба привлича посетители от цял свят, а всеки почитател на кулинарното изкуство може да види описани подробно всички видове хляб, които се правят в Германия, а те са около 300 на брой.

любими ястя на германците

Гарнитура

Най-популярната гарнитура към месните ястия, които в Германия са на голяма почит, това е киселото зеле. Освен зелето, немците знаят чудесни начини да приготвят и картофите. Срещат се приготвени по всякакъв начин - пържени, варени, печени или задушени.

Закуска, обяд и вечеря в Германия

В Германия залагат на богатата закуска. Консумират хляб с различни видове шунка, хляб със сладко или мед, като към всичко това може да се добави гъсто кисело мляко.

Що се отнася до обяда, супата е задължителна част от менюто. След това следва популярното второ ястие, което обикновено е месно, с гарнитура.

За вечеря немците обичат да похапват салата и студени плата.

Между отделните хранения правят и закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest