advice.bg»Съвети»Как се сиропира баница?

Как се сиропира баница?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
148

Сиропираната баница е чудесен десерт, който лесно и с малко продукти да приготвите вкъщи. За да сиропирате готовата баница, трябва да я полеете едва когато тя и сиропът са вече изстинали.

Можете да я нарежете предварително, за да проникне течността по-добре. Вариант е да загънете сиропираните парчета с фолио за още по-добър резултат, или просто да покриете цялата баница с фолио отгоре. Оставете сиропираната баница да престои в хладилника няколко часа или за през нощта.

Баницата може да бъде залята и с горещ сироп, като отново покриете с фолио и оставите да се охлади преди да приберете в хладилника. Можете да опитате да налеете сиропът на два пъти през петнайсет минути, за да се разпредели течността и да попие по-ефективно.

Ако предпочитате да изпробвате по-нестандартния метод с горещ сироп, препоръчва се да оставите корите да се препекат добре с лека коричка.

Приготвянето на сиропа обикновено се случва няколко минути преди баницата да е готова. В този момент сложете на котлона да заври тенджера с малко вода, захар, лимонов сок и резени лимонова или портокалова кора. По желание добавете мед. Пет-шест минути са достатъчни, за да бъде сиропът готов и свален от котлона.

Вижте и нашите предложения за:

- Баница с локум;

- Млечна Баница;

- Кадаиф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати