Как да се справите със запотяването на очилата ви?

ак да се справите със запотяването на очилата ви?

Без значение дали имате диоптрични или слънчеви очила, винаги можете да се сблъскате с проблема свързан със запотяването на стъклата, което е особено актуален проблем в днешно време, имайки предвид постоянното носене на маските. Това, от своя страна, ви пречи да работите добре или дори просто да виждате, ако очилата ви са потни, което е доста неприятно.

Всички разбираме как се получава този ефект на конденза, но как да се предпазим от него вече е друга тема, която днес вълнува все повече хора.

Така след като топлият въздух премине през горната ви част на маската, то той замъглява съответно вашите стъкла, като така вие не можете да виждате добре.

Как да се справите със запотяването на очилата ви?

1. Закрепете маската около носа си

Запотяването на очилата

Най-лесният начин да се справите с този проблем е като закрепите маската ви на носа, като това е особено лесно при медицинските маски, които са и по-ефективни сравнение с тези за многократна употреба. Те имат специална телена част отгоре, като така можете да я регулирате и да закрепите маската ви много плътно. Разбира се, че можете да направите това и с тези за многократна употреба, като просто сами си сложите такава телена част в тях, за да можете да ги регулирате. След това сложете очилата ви над нея, като по този начин ще застопорите още по-добре маската ви.

2. Потопете очилата във вода със сапун

Можете сами да си направите такъв разтвор с помощта на сапунената вода. За целта следва просто да ги измиете в разтвора, а след това с мека кърпа ги избършете. Причината този метод да работи е, че така сапунът реално оставя на стъклата тънък слой, който действа един вид като бариера срещу замъгляването на очилата.

3. Използвайте специалните спрейове

Очила

На пазара днес можете да намерите различни разтвори, които ще ви помогнат да се справите с този проблем. Те отблъскват влагата, като по този начин се намалява значително изпотяването на стъклата.

Използвайки тези лесни хитрини и лайфхакове, ще можете да се справите с този така неприятен и особено актуален проблем в днешно време, когато сме принудени почти постоянно да носим маска.

А вие сблъсквали ли сте се с изпотяването на стъклата и как се справяте с това?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати