Какво е Рейки?

рейки

Преди появата на съвременната медицина, народите се опирали на други методи за лечение. Те били често свързани с билколечение или енергийно пречистване. Първото използва билките като лечебен инструмент, докато второто се уповава на енергийната сила като източник на изцеление.

Енергийните методи са по-малко познати на човечеството, тъй като се практикуват сравнително рядко. Пример за такъв рядък метод е Рейки. Какво е Рейки и за какво помага - вижте повече в следващите редове:

Рейки се смята за универсална енергия, която ни заобикаля навсякъде и се съдържа във всичко. Рейки е името на енергията, но и на терапията. Корените на този метод се зараждат в Тибет, но за първи път се използва от японеца Микао Усуи. Чрез неговите последователи Рейки се разпространява из цял свят.

Специфичното на тази енергия е, че тя може да бъде предавана. На теория всеки човек може да се превърне в проводник на Рейки. Преди това обаче трябва да бъде стимулиран да отвори определен енергиен канал, чрез който да проводи енергията.

Ако този вход е задействан, то тогава енергията се предава само чрез допир. За да се осъществи предаването, то просто един човек трябва да докосне ръцете на друг и така да се свържат на енергийно ниво. Ако обаче не сте готови да получите Рейки, вие ще го почувствате и сами ще се откажете преди същинския етап на свързване.

какво е рейки

Ползите на тази енергия са главно балансиращи и психологически. Рейки успява да възстанови линията на баланса, където човек е щастлив, здрав, спокоен, обичан и в етап на развитие. Освен на психологическо ниво, Рейки се смята за лечебна енергия, която е способна да излекува контузиите и да заличи болката.

С нейна помощ може да се ускори значително възстановителния процес след травма или друго физическо нараняване. Освен това, тази терапия понижава нивата на стрес и тревожност. Също така Рейки понижава кръвното налягане в случаите на завишение.

Още едно ключово предимство е, че тази енергия значително намалява болката след оперативна намеса и генерално може да замести болкоуспокояващо средство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest