advice.bg»Статии»Здраве»Депресия и стрес»Прогонете следобедната умора без кафе

Прогонете следобедната умора без кафе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
5
следобедна умора
Електронен термометър за деца
Препоръчано за теб:
Електронен термометър за деца
8.50 лв.
Виж ››

Кафето е любима напитка на мнозина от нас, като се използва за ободряване не само сутринта след ставане, но и в следобедните часове, когато работният ден е напреднал и вече започваме да се чувстваме уморени.

Както всички знаем обаче, кофеинът в по-големи количества е вреден за нас и може да причини редица неприятни симптоми като сърцебиене, повишаване на кръвното налягане, повишена изнервеност.

Как тогава да се справим със следобедната умора? В следващите редове вижте някои успешни трикове за прогонване на следобедната умора без кафе:

Изпънете гръбначния стълб

Ако стоите дълго време на бюро, несъмнено ще започнете да усещате различни болежки. Може да се стигне до по-сериозни състояния като прегърбване, гръбначни изкривявания, хронични болки и дори дискова херния.

Раздвижването на гръбнака не само ще ви помогне за предпазването от тези проблеми, но и ефективно ще ви разсъни. Изправете се добре, раздвижете ръцете и краката си. Хубаво е да се стараете да се раздвижвате по-често, не само следобяда, защото дългото стоене в една и съща позиция въобще не е полезно.

прогонване на следобедната умора без кафе

2. Покажете се на слънце

Винаги е добра идея да излезете малко навън и да подишате чист въздух. Дори и да го направите на терасата в офиса, пак е начин да се освежите и да помогнете на мозъка да си почине от напрегнатата работа. Дишането на чист въздух и показването на слънце е мощна енергизираща практика, която помага за разсънване, и то без страничните ефекти, които кофеинът би причинил.

3. Кратка разходка

Използвайте пълноценно обедната си почивка. Не се затваряйте в офиса, хранейки се пред компютъра, тъй като това не е правилният начин да освежите тялото си. Нещо повече - вредите от заседяването са ясни, така че, ако не излезете в обедната си почивка, то кога? Така ще раздвижите тялото и кръвообращението си, ще се чувствате много по-добре.

4. Лек масаж на главата

Спрете за миг, оставете мишката и внимателно си приложете лек масаж на скалпа, слепоочията и лицето. Затворете очи и се отпуснете. Масажът не само помага за засилване на кръвообращението, но и подхранва мозъка. Сънливостта изчезва и пак сте бодри. Перфектна алтернатива на кафето, нали? 


Facebook
Любими
Twitter
Pinterest