Как да не ни отичат краката лятото

Как да не ни отичат краката лятото

За мнозина лятото е дългоочакван сезон, защото го свързваме с предстоящата ни почивка на планина или море. Именно лятно време обаче все повече хора започват да се оплакват от отекли крака. Това се дължи предимно на летните жеги, но също така и на задържането на течности или на излишни килограми. Преди да се насочите към лосионите или лекарствата, които се предлагат в аптеките, по-добре пробвайте да решите по естествен начин проблемите си. Ето какво може да направите, за да не ви отичат краката през лятото.

Лятно време избягвайте разходките навън през най-големите жеги, а ако ви се налага да излезете в интервала 12-17 часа, използвайте само удобни обувки. Дори и да искате да изглеждате стилно, не ходете на високи токчета.

Всички сме чували, че босото ходене е изключително полезно. Пределно ни е ясно, че трудно ще можете просто така да ходите боси по асфалта, но нищо не ви пречи да го правите след като сте си у дома или пък сте отскочили до вилата си.

За да предотвратите отичане на краката, ако дълго време сте прекарали на крак или пък обратното - прекалено дълго време сте прекарали седнали пред компютъра в офиса си, то непременно след като се приберете у дома, накиснете краката си в хладка вода поне за 30 мин. След това се излегнете на леглото или дивана, като поставите възглавница под тях. Идеята е те да са по-високо спрямо тялото ви, като същевременно ги оставите да си отпочинат.

Отичане на краката

Голямо значение има и хранителния ви режим. Има храни срещу отичане, които могат да ви спестят появата на този дискомфорт. Наблягайте на плодовете (особено на зелените ябълки), зеленчуците (без картофите), ядките и семената. Изключете от менюто си тлъстите меса и риби и ги заменете с по-леки.

Ограничете сладкото, солта и алкохола. Никакви пържени и панирани храни, особено тези, които съдържат прекалено много Е-та. Може да ви звучи досадно, но със сигурност е по-добре да ограничите някои вредни храни с цел справяне с проблема, отколкото да давате излишни пари за закупуването на специализирани медикаменти срещу отичане на краката.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати