Как се отпушва канал

Как се отпушва канал

Каналите в едно домакинство да подложени на постоянен натиск да поемат нечистотии. В тях влизат не само различни видове битови отпадъци, но също така остатъци от мазнини, косми, всякакви разтворени препарати за домакинска употреба и т.н.

Всички тези отпадъци неизбежно попадат в канализацията в дома, залепват се по вътрешността на тръбите, нарушават тяхната пропускливост и в не малко случаи може да се стигне до запушване на канала.

Специалистите препоръчват хората периодично сами да почистват каналите си, за да не се стига то тежки и сериозни аварии, които ще ви принудят да потърсите специализирана помощ.

В случай че забележите, че водата в умивалника или в банята се оттича по-бавно от обикновено, може да се опитате да почистите и отпушите сами запушения канал. За почистването им може да използвате материали и инструменти, които с лекота ще намират във всеки един дом.

В случай че не ви се тича до магазина за закупуване на специализиран препарат за почистване на тръби, може да се опитате да ги отпушите с помощта на комбинацията от сода и кипяща вода.

Първо почистете всички остатъци и налепи, които виждате и до които имате достъп. След това налейте в канала 1 литър вряла вода. Изчакайте 15 минути, след което използвайте ръчна помпа за отпушване на канал. Добавете в канала 1 ч.ч. сода бикарбонат и залейте с още 1 литър вряла вода.

Може да опитате да почистите запушения канал с комбинация от сода и оцет. При смесването на основата и киселината се получава химична реакция, при която се разтварят мазнини и нечистотии и се отделя пяна. Равни количества от двата продукта се смесват, изсипват се в канала и каналът се запушва. Оставят се продуктите да действат около два часа, след което се заливат с 1 литър вряла вода.

Много ефективна комбинация за почистване на каналите е тази със сол и сода. Двете вещества се смесват в съотношение 1:1, след което се заливат с вряла вода и се оставят да подействат 8-10 часа.

Ако нито едно от предложените до тук решения не помага за отпушване на запушена тръба, се обърнете към професионалист, който ще ви помогне да се справите с проблема. В този случай можете да разгледате тези обяви за отпушване на канали или оферти за отпушване на мивки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати