Advice.bg»Съвети»Как се смята разходът на гориво?

Как се смята разходът на гориво?

Как се смята разходът на гориво?

Изчисляването на разхода на гориво е важен аспект от управлението на автомобил, особено за онези, които искат да оптимизират разходите си за транспорт.

Знанието как да изчислите разхода на гориво може да ви помогне да планирате по-ефективно пътуванията си и да поддържате автомобила си в добро състояние. Освен това знанието за пресмятане може значително да оптимизира семейния бюджет и да повиши икономичността при пътуване.

Как се смята разхода на гориво

Най-често използваният метод за изчисляване на разхода на гориво е сравнително прост и изисква минимални усилия. За да изчислите разхода на гориво, следвайте следните стъпки:

Запълнете резервоара догоре

Първо, запълнете резервоара на автомобила догоре и отбележете показанията на километража или нулирайте дневния брояч. Много автомобили разполагат с вградена функция за автоматично изчисляване или за нулиране на вече изразходваните километри преди зареждането.

Карайте нормално

Използвайте автомобила си както обикновено за определен период или разстояние. Поддържането на еднаква скорост е ключов метод.

Запълнете резервоара отново

След като сте изминали значително разстояние, запълнете резервоара отново догоре и отбележете количеството гориво, което сте добавили.

Изчислете разхода

Разделете изминатото разстояние (в километри) на количеството изразходвано гориво (в литри), за да получите разхода на гориво в литри на 100 километра (л/100 км).

Да предположим, че сте запълнили резервоара си и сте отбелязали, че сте изминали 500 километра, преди да запълните отново. Добавили сте 40 литра гориво. Разходът на гориво ще бъде 8 литра на 100 изминати километра.

Вижте и как да изчислим данъка на колата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати