Advice.bg»Съвети»Как да се разсъня лесно?

Как да се разсъня лесно?

Как да се разсъня лесно?

Ранното събуждане се оказва непреодолим проблем за много хора. Неприятният звук от алармата сутрин е предизвикателство за всеки човек, който държи на дългия и пълноценен сън.

В този случай хората с такъв проблем трябва да намерят алтернатива, която да облекчи тягостното усещане от ранното събуждане и да ги подготви за началото на деня.

Ето няколко начина, с които да се разсъните по-лесно:

1. Сутрешен студен душ

На пръв поглед, студеният душ рано изглежда още по-неприятен от трудното разсънване. Истината е, че сутрешният душ помага изключително много за това, да се заредите с енергия и да се освежите в началото на деня;

2. Физически упражнения

Това е един от най-ефективните методи за бързо разсънване. Щом се събудите, веднага започнете с лека загрявка, с която да се разтегнете и същевременно ободрите. Отделяйте по 5-10 минути на тренировка всяка сутрин и ще усети значително подобрение в разсънването;

3. Сменете чорапите си след събуждане

Може да звучи налудничаво, но според психологически изследвания смяната на чорапите играе съществена роля в ободряването сутрин. Смята се, че когато смените чорапите си, вие несъзнателно подобрявате емоционалната си настройка за деня и имате по-позитивно настроение.

4. Чист въздух

Друг трик за лесно разсънване е вдишването на чист въздух. Щом отворите очи, веднага отворете прозорец или излезте на най-близката тераса. Подишайте дълбоко чистия въздух и ще усетите мигновено подобрение в настроението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати