Advice.bg»Съвети»Колко време се вари агнешко шкембе

Колко време се вари агнешко шкембе

EvgeniaEvgenia
Новак
128
Колко време се вари агнешко шкембе

Агнешкото шкембе, което се предлага в месарските магазини, обикновено е предварително почистено и почти готово за употреба, но като цяло не е с толкова бял цвят, колкото е телешкото шкембе.

Агнешко шкембе може да се намери на пазари включващи близкия изток, персийски, пакистански, арменски, турски, северноафрикански или други пазари, фокусирани върху агнешкото месо.

При готвене за най-добри резултати е добре агнешкото шкембе да се измие и да се отстранят всички останали мазнини, обикновено от гънките му. Добре е да се накисне в студена вода, в която е добавен лимонов сок или лимонена киселина за около час.

После агнешкото шкембе за варене се слага в тенджера със студена вода, като се оставя да заври на силен огън и после да къкри 20 минути на слаб огън. След което тенджерата се измива и се пълни със студена вода.

Шкембето се слага в тенджерата (може да се нареже на малки парчета) и се готви до готовност още 3 до 5 часа, като преди това е избрана подходяща рецепта за шкембето, като класика е вкусната и позната на всички агнешка шкембе чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати