Advice.bg»Статии»Спорт»Тренировки»Колко калории горят HIIT тренировките?

Колко калории горят HIIT тренировките?

Колко калории горят HIIT тренировките

Физическата активност е сред най-важните аспекти от здравословния начин на живот. HIIT тренировките са едни от най-съвременните форми на трениране. Те представляват комплекс от физически упражнения, които се извършват в различен интензитет и степен на натоварване върху тялото.

Човешката физиология е изключително индивидуална и различна, затова и броят на изразходваните калории е в тясна зависимост с физическата и биологичната същност на човека. Изгарянето на калории е променлив процес, който обаче със сигурност се влияе от степента на физическа активност и начина на хранене. HIIT тренировките предлагат бързо и ефективно изгаряне на мазнините в тялото. Иновативният тренировъчен план предоставя един от най-добрите начини за отслабване.

Как се изгарят калории с HIIT тренировките

Обикновено при HIIT тренировките калорийното изгаряне е по-високо в сравнение с по-традиционните форми на кардио тренировки, като бягане или велосипед. По-интензивните упражнения обикновено изискват повече енергия и могат да увеличат калорийното изгаряне по време на тренировка. Дължината на HIIT тренировката може да варира, като по-продължителните тренировки обикновено изгарят повече калории.

Тези тренировки се фокусират върху кратки, интензивни упражнения, които стимулират метаболизма и могат да продължат да изгарят калории дори след края на тренировката, поради феномена на следтренировъчно кислородно потребление.

Колко калории се изгарят с HIIT тренировките

HIIT тренировки

HIIT тренировките обикновено се считат за ефективни при изгарянето на калории и подобряване на метаболизма, но конкретното количество изгаряни калории може да варира от човек на човек. Метаболизмът на всеки трениращ е различен и влияе върху количеството изгаряни калории. Друг фактор, който допринася върху количеството на изгорени калории, е физическата подготовка и нивото на подготовка преди стартиране на режима.

В средностатистически план HIIT тренировка от около 30 минути може да изгори между 200 и 400 калории в зависимост от интензивността на упражненията и отговора на тялото на човека към тях. По-дългите HIIT тренировки или тези с по-висока интензивност могат да увеличат изгарянето на калории.

Само да се направи сравнение, за една часова тренировка по HIIT можете да изгорите приблизително между 400 и 800 калории в зависимост от интензивността на упражненията и другите посочени фактори. Отново, това е само ориентировъчно и специфичното количество калории може да варира значително от човек на човек.

Колко калории горят HIIT тренировките?

Точното количество на изгаряните калории може да бъде различно за всеки човек, в зависимост от техните физически способности и реакция на тренировката. Така че, характеристиките на тренировката и индивидуалните особености на човека могат да определят точното количество калории, които се изгарят по време на стандартна HIIT тренировка.

В научните среди на здравословния живот се смята, че ако средно посещавате HIIT тренировки три до четири пъти седмично през целия месец, можете да очаквате да изгорите значително количество калории, което може да допринесе за цялостното ви фитнес напредване. Този брой тренировки обикновено допринася за повишено изгаряне на калории и подобряване на физическата форма.

Вижте още разликата между килокалория и килокалория.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest