Advice.bg»Статии»За дома»Домашен майстор»Кое работи срещу комари

Кое работи срещу комари

Кое работи срещу комари

Лятото е най-любимото време от годината, което всеки нетърпеливо очаква през календарната година. Този сезон е изключително благоприятен със своите високи температури, морски бриз и красивите летни дрехи от гардероба.

Като всяко нещо обаче, лятото също има своите несъвършенства. По-скоро то е само едно и това са комарите, които причиняват изключителен дискомфорт. Високите температури изграждат благоприятна среда за нашествието на тези насекоми, които причиняват ухапвания, съпътствани от сърбеж и повърхностни подутини.

Неудобството, причинено от комарите, може значително да намали приятното усещане на настъпващото лято. Ето защо е наложително да потърсите начини, чрез които да се отървете от тези насекоми.

Ето няколко работещи метода, с които да се избавите от комарите през лятото.

Етерични масла срещу комари

Кое работи срещу комари

Етеричните масла са изцяло безопасна алтернатива, с която можете да си осигурите надеждна защита от ухапването на комари. Това е и естествен метод, който е напълно благоприятен за вашата кожа.

Такива етерични масла са:

- Лимонена трева;

- Лавандула;

- Салвия;

- Чаено дърво;

- Цитронела;

- Кедър;

- Канела;

- Евкалипт;

- Гернаиум;

- Мента;

- Портокал.

Домашни мазила против комари

Кое работи срещу комари

Можете да съчетаете няколко естествени съставки, с които да си приготвите домашно защитно средство против набезите от комари.

За целта са ви необходими:

- 5 капки мента;

- 5 капки лимонена трева;

- 5 капки лавандула;

- 5 капки цитронела;

- 50 мл авокадо.

Домашен спрей против комари

Кое работи срещу комари

Не е нужно да закупувате химическите алтернативи на защитни спрейове. Голяма част от тях са с неясен състав, който може да причини различни вреди на вашата кожа.

Вече можете да си приготвите естествен и безвреден спрей против комари, изцяло в домашни условия. За целта смесвате следните продукти:

- 10 капки чаено дърво;

- 20 капки лимонена трева;

- 10 капки евкалипт;

- 20 капки лавандула;

- 10 капки мента;

- 100 мл. дестилирана вода.

Защитен ароматизатор против комари

Можете да си приготвите домашно средство под формата на ароматизатор, който да носи същевременно свежест в дома, но и да ви гарантира необходимата защита от насекоми.

За целта се нуждаете от няколко зрънца карамфил, които да забучите в един разрязан на две половини лимон. Двете половинки от плода ги разположете на централни места в дома и те ще отблъснат насекомите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest