Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Как да понижим миостатина

Как да понижим миостатина

Kristina K.Kristina K.
Новак
15101
Как да понижим миостатина

Миостатинът е протеин, който предотвратява растежа на мускулите, тонуса и силата на тялото. Много културисти и някои учени смятат, че понижаването на миостатина може да увеличи мускулното развитие, както и да предотврати стареенето и да подобри цялостното здраве.

Намаляването на тези нива може също да помогне на хора с медицински заболявания, засягащи развитието на мускулите - като мускулна дистрофия или други изтощаващи заболявания. За понижаване на нивата на миостатин са полезни както сърдечно-съдовите (аеробни), така и тренировките с тежести. Отказването от тютюнопушенето също може да помогне.

Свързаната с миостатин мускулна хипертрофия е рядко състояние, характеризиращо се с намалени телесни мазнини и увеличен мускулен размер. Засегнатите индивиди имат до два пъти повече от обичайното количество мускулна маса в телата си. Те също така са склонни да имат повишена мускулна сила.

Каране на колело

Карането на колело е често срещано аеробно упражнение и може да намали нивата на миостатин. Можете да карате или обикновен велосипед, или стационарно колело, за да се възползвате от ползите от пониженото ниво на миостатин. Карайте с умерена интензивност. Стремете се да изгаряте 1200 калории на седмица, като карате колело.

Джогинг

Бягането е една от най-често срещаните форми на аеробно упражнение и може да намали нивата на миостатин. Носете леки, широки дрехи, когато бягате. Изберете чиста, добре осветена пътека. Стремете се да бягате поне 20 минути. Това ще ускори сърдечната ви честота и е чудесно за вашето сърдечно-съдово здраве.

Спрете цигарите!

Пушенето е свързано с по-високи нива на миостатин. За да намалите нивата на миостатин, спрете да пушите. Ако вече сте пристрастени към никотина, предприемете план за отказване от тютюнопушенето. Никотинова дъвка и пластири също могат да ви помогнат да се преборите с пристрастяването си.

Опитайте добавката фолистатин

Миостатин

Фолистатин инхибира производството на миостатин. Добавките на базата на фолистатин могат да намалят нивата на миостатин. Повечето от тези добавки използват в състава си изолат от яйчен жълтък. Обикновено добавките с фолистатин се предлагат в прахообразна форма, смесват се с вода или мляко, след което се консумират. Фолистатинът е скъп, не е широко разпространен и може да повиши риска от увреждане на черния дроб.

Креатин

Креатинът е естествено вещество, за което е установено, че подобрява издръжливостта при силови тренировки. Като добавка той е широко използван от 90-те години на миналия век и като цяло се счита за безопасен. Ефективността на креатина не е универсална и има някои хора, които не извличат никаква полза от приемането му. Добавянето на креатин подобрява ефекта от упражненията и води до намаляването на серумните нива на миостатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest