advice.bg»Статии»Красота»Коса»Какво помага за растеж на косата?

Какво помага за растеж на косата?

Какво помага за растеж на косата?

Сигурно на всяка една от нас, жените, ѝ се е приисквало да има дълга до глезените коса като на приказната героиня Рапунцел. Да не говорим и че има и много мъже, които също имат желание да имат дълга коса. Надали колкото на Рапунцел, но все пак достатъчно дълга.

Ясно ви е, че няма как без екстеншъни или присаждане на коса само след няколко дни да разполагате с толкова дълга коса, колкото желаете. Но е добре да знаете, че има някои методи, които са много важни, що касае бързия растеж на косата. С малко повече търпение и последователност от ваша страна могат да се постигнат наистина чудесни резултати.

Ето какво помага за растежа на косата:

Добра хигиена за растеж на косата

Какво помага за растеж на косата?

Никак не е странно, че сме поставили добрата хигиена на първо място що касае подпомагане растежа на косата. Както и в никакъв случай под добра хигиена не се подразбира ежедневното ѝ миене.

Има спорове относно това колко често човек трябва да мие косата си, но е най-добре това да се случва 2- 3 пъти седмично. От една страна, трябва да измивате косъма, за да му дадете възможност да диша, но и не да го миете толкова често, че да го лишите от естествената му мазнина.

Редовно разресване за растеж на косата

Разресването е важно условие за стимулиране растежа на косъма. По аналогичния начин, по който прочиствате растенията си от изсъхнали листенца или цветчета, за да можете да активирате появата на нови, така и косата трябва да бъде прочиствана от ненужните вече косми, за да се даде път на новите, здрави и жизнени.

Именно онези, които често наричаме „бебешка коса“. Важно е единствено да помните да не използвате при разресването си пластмасови или направени от други изкуствени материали гребени или четки, защото са прекалено агресивни както към скалпа, така и към косата.

Редовно подстригване за растеж на косата

Какво помага за растеж на косата?

Може да ви звучи смешно, но наистина, за да расте косата ви, то трябва и редовно да я подстригвате. Най-добрият съвет колко често да се случва това вероятно ще ви даде фризьорът ви, защото на всеки човек косата расте различно бързо и съответно и интервала от време, през който тя трябва да бъде подстригвана, също е различен.

Масаж на скалпа за растеж на косата

Редовният масаж на скалпа е един от най-добрите методи за стимулиране растежа на косата. За тази цел можете или да използвате някакво специализирано масло за масаж на косата (повечето масажни масла за тяло са подходящи и за коса) или просто с леки масажни движения и на сух скалп да „намачкате“ малко главата си.

Използване на продукти, стимулиращи растежа на косата

Има много продукти, предназначени за стимулиране на растежа на косата. Гледайте те да са на растителна основа и да са качествени продукти, като не подценявате и някои доста евтини варианти, каквито са хининовата вода за коса или катрановите продукти.

Помнете, че на ваше разположение са и много хранителни добавки за перорална употреба, които също служат за укрепване на косъма и предизвикване на ускорен растеж. Както знаем, често външната красота идва отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest