advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да пречистим жилището си

Как да пречистим жилището си

Как да пречистим жилището си

Ако домът вече не е крепостта на спокойствието, а офисът е тревожно и нервно място, може би е време за енергийно пречистване на тези пространства, в които тече животът ни.

Каква е причината да чувстваме тревога и безпокойство в тези лични зони и те да загубят статута си на уютни и сигурни зони?

Причините могат да бъдат разнообразни - спорове и скандали, гости с лоши помисли или негативни хора, които са внесли в личното пространство енергийни замърсители. Чувствителните хора веднага усещат тези дразнители и това се отразява като безпокойство и дискомфорт.

Нуждата от пречистване става задължителна и започва от личното пречистване - телесно и духовно. Стъпките са взимане на контрастен душ, настройване на положителна вълна чрез пожелание за нещо хубаво в личен и семеен план.

Пречистването на дома е добре да се извърши, когато в него няма хора. То трябва да става по посока на часовниковата стрелка, от ляво на дясно.

Как? Начините за пречистване на жилището са много. Ето само няколко предложения.

Пречистване на дома със сол и вода

Пречистване на дома

Водата е най-голямата природна пречистваща сила. Солта от далечни времена се приема за магическа заради кристалната си структура, а всички природни образувания с такъв строеж са енергийно силни. Ако ги съединим, ще получим смес, която притежава силата на двете природни дадености.

Водата е добре да се подсоли в съотношение 1:3 или на 1 л вода се слагат 3 супени лъжици сол. За цялото жилище според площта му се пресмята нужното количество, като се запазва съотношението.

С тази течност се избърсват всички отразяващи повърхности - под, огледала и други. Ъглите, прага на вратите и недобре осветените места заслужават специално внимание.

Пречистване на дома с огън и дим

Пречистване на жилището

Огънят пречиства и това също се знае от древни времена. Затова горящата свещ е още един начин за енергийно пречистване. С нея се обикаля цялото жилище, като особено внимание се отделя на всеки ъгъл и тъмно местенце в помещенията. Тамянът и ароматните пръчици също имат пречистваща сила. По време на ритуала може да се прочете и молитва.

Силата на звуците

Негативните енергии се създават и от негативни звуци. Отмереният звън на камбаните има пречистваща сила. Такава имат също природните звуци, както и звънът на чашите. Звънче, с което се обхожда домът, е добра идея да се наслои пространството с позитивна звукова среда.

Как да проверим дали това пречистване действа и дали имаме нужда от такова?

Най-лесно е за тези, които имат домашни любимци. Трябва само да ги наблюдават. Ако те започнат да нервничат без причина, искат да избягат навън или спят до входната врата, значи е време домът да се пречисти. А той е вече наситен с положителна енергия, когато домашният питомец с удоволствие се заседява във всяко помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest