advice.bg»Статии»За дома»Направи си сам»Как да свалим досадните етикети от стоките

Как да свалим досадните етикети от стоките

Как да свалим досадните етикети от стоките
Снимка: 99mimimi/pixabay.com

Покупката на подарък е винаги приятно занимание, което радва не само близките ни хора, а и самите нас, защото успяваме да накараме някой важен за нас да се усмихне.

Когато купувате някакви интересни и красиви предмети за дома, често можете да се сблъскате с неприятния момент на тях да има залепени етикети, които не могат просто така да се отлепят и да се махнат. Това може да са чаши, сервизи, бутилка или пък вази.

Във всеки един случай няма да е никак красиво да ги оставите на подаръка ви, особено ако това е цената на подаръка ви. Истината е, че те могат да се премахнат доста лесно и бързо заедно с това, ако знаете няколко лесни трика, при които ще трябва да използвате обикновени подръчни средства, които ще се намерят във всяко домакинство.

Вижте как да свалим досадните етикети от стоките?

1. Гумичка

Най-често хартиената част се премахва сравнително лесно и остава лепилото върху предмета, което вече се отстранява доста по-сложно и бавно. За целта можете да използвате обикновена гумичка и с нея вече да премахнете тези остатъци от лепило на чашата или пък вазата. Накрая просто изстържете последните остатъци и измийте предмет под течаща вода.

2. Сешоар

Да, дори и този уред може да ви е полезен в тази супермисия. Топлината е основен ваш помощник не само при оформянето на идеалната прическа, а и за премахването на досадните стикери или пък за свалянето на различните етикетки по колата. Внимавайте да не държите сешоара на едно място прекалено дълго и така да повредите дадения предмет от топлината. Оптималното време е 30 секунди, което е напълно достатъчно, за да се отлепи по-лесно етикета и да се махне. Ако не стане веднага, тогава смело можете да опитате още един път.

3. Фъстъчено масло

Как да свалим досадните етикети от стоките

Този начин на премахване на етикети може и да звучи меко казано странно. Въпреки това той е не по-малко ефективен от горните два. Тайната се крие в това, че в маслото от фъстъци се съдържат мазнини, които помагат за разтварянето на лепилото. Единственото, което се изисква от вас, е да намажете мястото, където се намира етикетът с фъстъчено масло и да го оставите така за около 1 час. След това избършете със салфетка и накрая махнете стикера, който ще се свали значително по-лесно.

4. Сода за пране

Дори и тя може да ви помогне, за да може по-лесно да махнете етикета от чашата или пък вазата, която сте си купили. За целта просто напълнете с топла вода и после сложете 1/2 чаша сода в нея. Накиснете предмета в разтвора за половин час и после стикерът ще се свали значително по-лесно.

5. Алкохол

Как да свалим досадните етикети от стоките

Още един много стар метод, който обаче е и доста ефективен при справянето с този проблем. Спокойно можете да използвате някоя евтина водка или пък ацетон. За целта намокрете много добре някаква кърпа с алкохола и след това просто увийте предмета със стикера с нея. Оставете да подейства за половин час и после махнете етикета с едно движение.

6. Майонеза

Колкото и странно да ви звучи, дори и това средство може да ви помогне да се справите с премахване на етикетите от различните предмети. Трябва просто да нанесете по-дебел слой майонеза на мястото с етикета и да я оставите така за 30-на минути. След това с лекота ще можете да махнете стикера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest