advice.bg»Статии»Работа»Бизнес съвети»Започване на нов бизнес - стъпки и полезни съвети

Започване на нов бизнес - стъпки и полезни съвети

Започване на нов бизнес - стъпки и полезни съвети

Ако сте решили да започнете свой бизнес, тогава първата ви задача е да обмислите добре в каква сфера искате да се развивате и с какви финанси разполагате. Заедно с това е от изключително важно значение да сте последователни и да спазвате някои основни съвети при стартирането на ваше дело.

Формулиране на ясна идея

Вливайки се в малкия и среден бизнес е важно да имате конкретна идея и цел както и бизнес план, който да следвате. Това е от решаващо значение, имайки предвид и факта, че днес конкуренцията е жестока и без да знаете реално и вие, какво искате и целите, няма как да разчитате на успех.

Водете се от опита си и това в коя сфера имате познания, като това важи както за теоретичната ви подготовка, така и за практичната. Дори и идеята да не е уникална, вие трябва да я доразвиете и да добавите нещо от себе си, за да можете така да привлечете вашата целева аудитория. Постарайте се да помислите върху конкретен проблем, който голяма част от хората имат, а след това им предложете конкретно решение. Не забравяйте и за първоначалния тест на идеята ви и това дали тя ще е потенциално интересна, като за целта можете да разпитате вашите близки и познати, а именно дали биха си купили конкретния продукт или услуга, който мислите да предлагате.

Маркетинг познания

Ако нямате никакви познания в тази сфера, тогава ще е добре да изкарате поне един курс или да прочете някаква литература на тази тема. Все пак днес е от решаващо значение за редица бизнеси и онлайн присъствието им, особено на фона на последните събития, които се случват в света. Постарайте се да отделите достатъчно време на тази стъпка, за да можете да се влеете подготвен в бизнеса и да имате по-голям шанс за успех.

Планиране

Съвети за нов бизнес

Тази стъпка една от най-важните и деликатни моменти, на които си заслужава да отделите достатъчно време при започването на нов бизнес. Трябва да имате ясен, конкретен и подробен бизнес план, започвайки от това как ще рекламирате, каква е вашата целева аудитория, как ще търсите вашите клиенти, с какви финанси разполагате, каква ще бъде вашата стратегия и така нататък.

Именно на този етап трябва да се консултирате с редица специалисти, които могат да ви дадат конкретни съвети. Постарайте се в началото да не инвестирате огромни суми или последните си пари, защото все пак няма как да сте убедени напълно, че бизнес начинанието ви ще има успех. Бъдете практични и се научете да преценявате всичките възможни рискове.

Приучване на пазара

И така, след като вече сте спазили всичките горни стъпки, следва да се заемете и с това да проучите вашите потенциални клиенти и да се изясните още по-ясно, какви техни проблеми искате да решите, както и какви са техните оплаквания. Не по-малко важно е да проучите и вашата конкуренция, какво е ценообразуването им, какви са техните слаби и силни страни, каква е организацията им на работа и други.

Регистриране на фирма

Можете да направите това както сами, така и да се обърнете за помощ към специалните фирми, които ще ви помогнат да съберете всички необходими за целта документи. Като цяло обаче дори и вие с малко повече познания ще можете да направите това, тъй като самата процедура не е сложна и е сравнително бърза. Бъдете внимателни при избора ви на правна форма, а именно каква ще е фирмата ви - ЕТ, ООД, ЕООД, СД. Това е доста деликатен момент, като всяка една форма си има своите предимства и недостатъци. Именно затова е важно преди това да се консултирате със специалист в тази сфера, който да ви даде конкретен съвет при вашата ситуация и каква правна форма на фирмата си да изберете.

Избор на качествен счетоводител

Този момент е важен за всеки предприемач, тъй като от вашата коректна отчетност по отношение на финансово състояние на фирмата ви се вземат редица важни управленски решения. Заедно с това те се грижат за всички счетоводни въпроси към НАП, НОИ, ИТ, тоест към тези институции. Също така счетоводителят се занимава с данъците, администрирането на персонала ви, заплатите, осигуровките и редица други важни счетоводни въпроси за всяка фирма.

Започването на бизнес е отлична идея за тези от вас, които имат предприемачески нюх и искат да се занимават със своето любимо дело. Имайте предвид обаче, че е важно да следвате тези бизнес съвети, които ще повишат значително шанса ви за успех.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати