Как се поставят изкуствени мигли?

Как се поставят изкуствени мигли?

Далеч не всяка жена може да се похвали с гъсти и дълги мигли, но днес това вече е поправимо. Можете както да използвате хубава спирала, така и да заложите на изкуствени мигли.

Ако обаче досега не сте правили това, тогава със сигурност имате въпроси относно това как правилно да си сложите изкуствени мигли.

Можете да посетите салон за красота, където да ви поставят изкуствени мигли на снопчета. Тази процедура си има своите предимства и недостатъци.

Откъм негативните страни може да се отбележи това, че не можете да си слагате сенки за очи или очна линия, тъй като няма да можете след това да почистите добре очите. Също така ще се наложи да посещавате салона за красота веднъж на 2-3 седмици за поддръжка на миглите ви.

Другият и доста по-лесен начин е просто да си слагате изкуствени мигли сами, като в този случай ефектът ще е временен, защото няма да можете да ходите с тях постоянно, както е със снопчетата.

Първата ви задача е да приложите миглите до окото, за да прецените дали ще трябва да ги срежете малко. Бъдете прецизни и имайте предвид, че те трябва да започват от началото на окото, за да е естетически красиво, или да ги поставите само в края на окото, за да го издължат.

След като сте определили дължината, нанесете малка и тънка линия на ръба на изкуствените мигли. В никакъв случай не нанасяйте много лепило, тъй като така много лесно може да развалите грима си. За да не прекалите, може да използвате клечка за зъби, за да нанесете тънка линия.

След като сте нанесли лепилото, следва да изчакате 30-на секунди, за да изсъхне леко то. Започнете слагането на миглите от края на окото, като същевременно ги притискайте леко, за да ги фиксирате и да залепнат добре.

Можете да използвате и извивачка за мигли, за да ги слеете идеално с вашите, а после сложете и спирала, но не прекалявайте. И не забравяйте, че вечер задължително трябва да ги премахвате с хладка вода, като бъдете внимателни, за да не отскубнете и част от вашите.

Какво ще ви трябва, за да си сложите изкуствени мигли?

Слагане на изкуствени мигли

- Самите мигли - съветваме ви да се спрете на по-естествените. Също така може да заложите на такива, които се слагат само в края на окото, за да го издължат. Най-добре изглеждат тези, които са от естествен косъм, но те съответно са и по-скъпи. Най-евтините са синтетичните изкуствени мигли, които могат да се използват до 10-на пъти, ако ги пазите;

- Лепило - най-често ще намерите лепило в самите комплекти на изкуствените мигли, но можете да си закупите такова и отделно. Целта му е да фиксира изкуствените мигли за горния клепач и същевременно не трябва да дразни окото;

- Пинсета - ако сте по-опитни и ви е по-удобно, тогава можете да използвате и своите пръсти, но все пак е по-хигиенично да ги слагате с помощта на пинцета. Може да използвате обикновени модели, но не забравяйте преди това да ги стерилизирате и да ги почиствате преди всяко слагане на миглите.

Ето че вече и вие можете да имате обемни и красиви мигли с няколко прости движения. Освен това изкуствените мигли са и прекрасно допълнение към вечерния грим за предстоящите празници, затова не спирайте да експериментирате и опитвате различни визии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати