Кои храни не се държат в хладилника

Кои храни не се държат в хладилника

Някои храни са създадени, за да не бъдат държани никога в хладилник. Вероятно веднага се сещате за поне един подобен продукт. Ако ли не, ние ще ви помогнем. Подбрали сме най-популярните храни, които не трябва да държите в хладилник, за да не навредите на качеството, вкуса и външния им вид. Ето ги и тях.

Домати

Все някога сте опитвали домат, държан в хладилник. Спомняте ли си колко безвкусен е той. Освен това е неприятен за дъвчене, тъй като е студен и по-твърд. За готвене може да бъде използван, макар че вкусът няма да е блестящ, но за салати и студени предястия изобщо не е подходящ. Дръжте до последно доматите извън хладилника, а ако разполагате с по-голямо количество и започнат да омекват – сгответе ги или ги консервирайте.

Лук

Считайте, че убивате лука, ако го приберете в хладилника. Той променя вкуса, качествата си и аромата си рекордно бързо. А и ще остами неприятна миризма на всички продукти в хладилника.

Картофи

Студът и влагата в хладилника са врагове за картофите. Там те ще се развалят по-бързо, а също ще изменят вкуса си, който става по-сладникав и неприятен. Дръжте картофите на хладно, проветриво и сухо място.

Банани

Бананите не се държат в хладилник

Всеки поне веднъж е правил грешката да прибере този хранителен продукт в хладилника. Резултатът е покафенял и омекнал банан, който никак не изглежда приятно. Също е станал прекалено мек, а вкусът му е променен. Банани могат да се съхраняват по-продължително време във фризера, но само обелени и след допълнителна предварителна подготовка.

Мед

Медът изобщо няма нужда да се съхранява в хладилник – навън той няма да се развали, ако е държан в стъклен буркан и не под директна слънчева светлина. Престоят му в хладилник обаче ще навреди на ценните вещества в него и ще доведе до по-бързо захаросване. Така не само че няма да притежава същите свойства, но и ще е неподходящ за намазване върху филия.

Шоколад

Едва ли ще искате да си доядете шоколада, който сте прибрали преди няколко седмици в хладилника, уж да го запазите. Вероятно той вече е станал бял и съвсем не е сладък. Заради студа и влагата престоялите дълго време в хладилника шоколади и изглеждат точно така. Дръжте го навън, дори да е горещо – просто намерете някое по-хладно местенце. В килера на например.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати