Как да свалим натрупаните през зимата килограми?

Как да свалим натрупаните през зимата килограми?

Ето че и лятото скоро ще се покаже на хоризонта, а с това и всеки ще започне планирането на своята лятна почивка със семейството на някое топло и слънчево местенце.

Именно сега е времето да се разделите с излишните килограми, които сте успели да качите през зимните месеци, оформяйки тялото ви и разкривайки красотата на фигурата.

За щастие тази задача не е никак сложна, ако знаете тези 7 малки тайни за отслабване, които ще ви разкрием сега.

Как да свалим натрупаните през зимата килограми?

1. Не яжте след 7 вечерта

Не възприемайте тази пункт като ограничение, а като добра инвестиция не само в стройната ви фигура, но и във вашето крепко здраве. Ако усещате чувство на глад във вечерните часове, тогава просто си легнете и сутринта си хапнете засищата закуска. Това е едно от основните правила, ако искате бързо да свалите излишните килограми. Причината е банална, а именно употребените калории през деня ни засищат с енергия за целия ден, но и лесно могат да се изгорят, ако водите активно ежедневие. Вечерните ви хапвания обаче ще се лепят веднага на местата, където не бихте искали, но и освен това могат да доведат до сериозни проблеми с храносмилателната система.

2. Движете се повече

Движете се, за да свалите зимните килограми

Отслабването може да е бързо и ефективно, но само ако съчетавате редовните физически натоварвания с правилното хранене. По отделно тези методи работя лошо и не са ефективни в борбата с излишните килограми. Важно е да подхождате постепенно към увеличаването на тренировките, тъй като ако се гмурнете в интензивните натоварвания, то тогава и апетитът ви ще се увеличи доста. Можете да комбинирате активните тренировки с йогата, тъй като тези практиките активно помагат да се стимулира храносмилането и способстват за отслабването. И не на последно място - движете се повече и залагайте на активните спортове с приятелите и семейството ви.

3. Скрийте кантара

Съществува мнение, че ако измервате теглото си всеки ден, то така ще ви бъде по-лесно да контролирате теглото си и да постигнете желания резултат. Нека започнем обаче с това, че ако възприемате отслабването като фикс идея, то това е много опасно. Освен това, ако не се стремите да промените начина си на живот на здравословен, тогава много скоро можете отново да си хапвате вечерта шоколад или чипс.

Противоестествено е да се теглите всеки ден, а всичко, което е противоестествено - не е дълготрайно. Вие трябва да промените начина на мисленето си относно храната, а не да се концентрирате над килограмите и калориите. Именно затова не трябва да превръщате всеки ден в малка война с мазнините и калориите. Учете се да се радвате и да живеете, но при това да се храните здравословно и балансирано. Това не е наказание, не е титаничен труд или постоянно теглене на кантара - правилното хранене е начин на живот.

Сваляне на килограми

4. Справете се с психиката ви

Трябва да се замислите и да определите причината за излишното си тегло - недостатък на самодисциплината ви или пък бавен метаболизъм. Ако например страдате от депресия, тогава банално поради тази причина е възможно да се храните постоянно, а именно за да забравите за тъгата и самотата. В този случай е важно да се обърнете към психолог, за да ви помогне да решите вътрешния си конфликт и да излекува "душата" ви. Можете да започнете да си водите дневник, анализирайки ситуацията и кога точно имате увеличен апетит. След това следва просто да се постараете да отстраните проблема или да поискате съвет от близките и семейството ви.

5. Коригирайте порциите си

За да отслабнете, не е задължително да гладувате и да намалите катастрофално порциите си. Достатъчно е просто да минимизирате консумацията на пържени, тестени храни и захар. Добавете повече зеленчуци, плодове, каши и супи към вашата диета. И не забравяйте, че джинджифилът, грейпфрутът и канелата ускоряват изгарянето на мазнини.

6. Не пропускайте хранене

Ако пропуснете закуска или вечеря, то това не е повод за гордост. Така може и да отслабнете, но резултат ще е временен и рискувате много да навредите на храносмилателната си система. Другото важно нещо е, че ако пропуснете хранене, то на следващото ще изядете двойна порция. Именно затова запомнете, че ако искате да свалите натрупаните през зимата килограми, тогава никога не пропускайте хранене. В идеалния си вариант трябва да се храните на малки порции по 5 пъти на ден.

7. Спрете да броите калориите

Спрете да броите калориите, за да отслабнете

Когато искате да отслабнете, често можете да направите грешката и да си вземате само продуктите, където пише "лайт". Например, в действителност в обезмаслените йогурти се съдържат много захар, така че са вредни за здравето.

Ако и вие искате лесно да свалите натрупаните през зимата килограми, тогава запомнете тези седем правила. И не се вманиачавайте на тази тема, лишавайки се от многото полезни храни, които са богати на важните за организма витамини и минерали.

Просто се хранете здравословно и балансирано, но и не прекалявайте с големината на порциите си. Съчетавайки всичко това с редовните физически тренировки, ще видите че много скоро ще постигнете целта си и ще свалите излишните килограми!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати