advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Съвети за живота»Какво е забранено да се прави при ретрограден Меркурий

Какво е забранено да се прави при ретрограден Меркурий

Какво е забранено да се прави при ретрограден Меркурий

Успоредно с пълнолунието във Водолей на 10 септември започва и период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 2 октомври.

Този ретрограден Меркурий! Направо ни побърква при всяко свое появяване. Изнервени сме, все нещо не ни върви като хората.

Какво всъщност управлява Меркурий?

Меркурий отговаря за интелигентността, ума, паметта и добрата комуникация. Това означава, че неговото влияние е точно в тези области.

В частност той има ефект върху вашето общуване, върху паметта и умствените ви функции. В глобален мащаб може да оказва влияние върху търговията, транспорта, компютрите и телефоните. По време на ретрограден Меркурий може да имате недоразумения с колеги и приятели, породени от недобра комуникация.

Как да си помогнем?

Добре е по време на ретрограден Меркурий да не правите някои неща, които биха донесли негативни последствия след себе си точно в този период.

Не подписвайте никакви договори

Ретрограден Меркурий

Добра идея е да внимавате със сключването на каквито и да било договори. Възможно е да пропуснете някои дребни детайли, които да ви донесат проблеми. А може и да не разберете напълно нещо по време на преговори за нов договор или работа.

Не започвайте нова работа

Не е добра идея да започвате каквото и да било начинание по време на ретрограден Меркурий. Вероятността то да се провали е голяма.

Това се отнася както за нова работа, така и за нови проекти, по които искате да работите. Много е възможно, когато излезете от ретроградния Меркурий, да откриете, че те не са това, което сте си мислили или за което сте се договорили.

Срещи

Забрани по време на ретрограден Меркурий

Насрочването на важни лични или бизнес срещи също трябва да се избягва. Много по-вероятно е да предизвикате недоразумения с нещо казано от вас или да не разберете какво точно ви се обяснява.

Покупки

Избягвайте да купувате техника, кола или каквато и да било друга голяма покупка със сериозна инвестиция. Това, което може да очаквате, е множество дефекти, да не говорим, че нищо няма да работи като хората.

Романтични отношения

Не започвайте връзка при ретрограден Меркурий

При ретроградния Меркурий не е препоръчително да започвате нова връзка, да се сгодявате или да се жените. Малко вероятно е връзката ви да просъществува.

Най-добрият съвет е да прегледате всичко свършено до момента или да довършите започнатото. Преместете всичко важно, което ви предстои, и го направете, след като този период приключи. Ще бъдете много по-успешни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest