advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Сок от алое вера - за какво е полезен?

Сок от алое вера - за какво е полезен?

ползи от сока от алое

Пиенето на сок от алое вера набира все повече привърженици и все повече производители започват да предлагат на пазара напитки с надпис "Сок от Алое Вера".

Ползите от консумацията на подобни продукти са безспорни, но внимавайте какво е изписано като съдържание върху тях, защото много от тези сокове са пълни с прекалено много захар, изкуствени подсладители и изобщо всякакви химии.

Тук обаче няма да говорим за вътрешното приложение на сок от Алое Вера, а единствено за външното, защото ще се изненадате колко много приложения има то.

Не е необходимо да отваряте някаква лаборатория, за да извличате този ценен сок, а само да се снабдите с растението Алое Вера. Добрата новина за вас е, че то не е никак капризно - изисква рядко напояване, а и освен всичко друго има доста екзотичен вид, който ще преобрази помещението, в което го отглеждате.

Да видим сега за какво можете да използвате сока от Алое, който се съдържа в листата му и до който можете да се "доберете" само като ги разрежете на две.

Сокът от Алое Вера способства за образуването на колаген, което е и причината да е активна съставка в много кремове срещу стареене. Както казахме, просто разрежете на две едно листенце от растението и намажете с него кожата на лицето, ръцете си и т.н.

Сокът от Алое Вера действа много добре и срещу младежки пъпки, акне и всякакви кожни раздразнения.

сок от алое

Външното прилагане на сок от Алое може да бъде извършвано и върху цялото тяло или отделни негови участъци, които отбелязвате, че са загубили еластичността си, защото този вълшебен сок забавя стареенето на кожата.

След като сте приключили с обичайното почистване на лицето си, не използвайте крема си за лице, а отново намажете кожата си със сок от Алое Вера, за да я хидратирате.

Подобна хидратация можете да прилагате и върху кожата на ръцете си, особено ако спазвате хигиенните мерки, свързани с пандемията от коронавирус и миете често и продължително ръцете си. Това неминуемо ще доведе до изсъхване на кожата на ръцете, поради което я третирайте редовно със сок от Алое Вера.

Опарили сте ръката си на горещата ютия или котлон - намажете опареното място със сок от Алое Вера и веднага ще почувствате облекчение.

Сокът от Алое може да бъде добавен и към шампоана, който използвате, защото той възстановява сухата коса и се бори срещу косопад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни