Как да придобием самоувереност и смелост

Как да придобием самоувереност и смелост

Ниското самочувствие и страхът от провал са двете характеристики, които наистина могат да ви донесат провал.

Самочувствието обаче не е нещо, с което всеки от нас се ражда. Това е нещо, което се възпитава и гради с времето.

По-долу ще прочетете няколко съвета как да увеличите своята самоувереност и смелост сами.

Разговаряйте със себе си

Не е лудост да разговаряте със себе си, да се нахъсвате да продължите напред, когато ви се струва, че сте на крачка да се откажете.

Според редица изследвания разговорите със себе си ще ви помогнат да подобрите паметта си и да се концентрирате по-лесно. Бъдете позитивни със себе си.

Начинът, по който говорите със себе си, се отразява на невроните ви. Например казвайте си Знам какво правя! Знам как да се справя с тази ситуация! или нещо подобно.

Правете нещо, което ви плаши

Как да сме по-смели

Това означава да излизате от зоната си на комфорт колкото се може по-често. Никой не е сигурен напълно в себе си. Не сте сами.

Правейки нещо, което ви плаши често, ще ви помогне да придобиете смелост и самоувереност. Действайте смело и се изправете пред страховете си.

Преодолейте съмненията

Ако сте изпълнени постоянно със съмнения в уменията си и смятате, че не сте толкова способни, колкото са другите, това няма да ви донесе успех.

Избутайте тънкия глас, който ви казва, че няма да успеете. Скочете в средата на проблемната ситуация и започнете да я разрешавате.

Променете гледната точка

Всяка загуба, всеки неуспех и трудна задача трябва да бъдат погледнати винаги от различни ъгли. Погледнете ситуацията отстрани и преценете реалистично какво означава това.

Изпадането в лошо настроение, съмнения или мнителност няма да ви помогнат. Всеки негатив води след себе си позитив. Открийте го и ще повишите своето самочувствие.

Поставете си цели

Как да сме по-самоуверени

Отделяйте време всеки ден да си поставите цели за деня. Реалистични цели. Следете напредъка си, ако трябва. Например запишете целите си рано сутрин и прегледайте списъка вечерта.

Отбележете постигнатото с кръстче, тикче или някакъв знак. Ще видите колко добре ще се почувствате, когато повечето или всичките са отбелязани в края на деня.

Променете обкръжението си

Обградете се с хора, които ви карат да се чувствате добре в кожата си. Избягвайте всички негативни и вечно мрънкащи приятели. Те само ще ви дърпат назад.

Хубаво е често да се срещате с хора, които са постигнали успехи, които имат самочувствие и от които може да научите много. Наблюдавайте ги, вижте как се държат и ги следвайте. Подражанието също помага да изградите самоувереност и смелост.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати