advice.bg»Статии»Спорт»Тренировки»Най-добрите упражнения за крака и дупе

Най-добрите упражнения за крака и дупе

Най-добрите упражнения за крака и дупе

Какво ли не бихме дали, за да се отървем от излишните килограми, да оформим едно достойно за завиждане дупе и стройни, стегнати крака

Ако вярвате на списанията и на скъпите тренировъчни курсове за отслабване - това е равносилно на часове във фитнеса, строги диети и завидна сума пари за продукти и аксесоари.

Но не всички от нас имат времето или възможността да следват един такъв режим. Някои работят дълги часове, други имат деца, които запълват времето им, трети чисто и просто не се чувстват комфортно във фитнеса, където повечето присъстващи пращят от мускули или четат книга, докато небрежно подтичват на пътечката.

Не се притеснявайте, това не означава, че няма надежда за нас.

Подготвили сме ви няколко прости, но ефективни упражнения за крака и дупе, които не само ще ви помогнат да се стегнете и изгубите излишните сантиметри, но и ще ви позволят да го направите в удобството на собствения си дом.

1. Застанете изправени с разтворени крака. Изнесете левият си крак назад и встрани. Приклекнете в нисък реверанс, задръжте за секунда-две, след което се изправете до изходна позиция.

Направете същото с десния крак. Повторете упражнението в 3 серии по 12 повторения с кратка почивка между всяка серия.

Упражнения за стегнати крака

2. Застанете до стена или до гърба на стол. Хванете се за облегалката на стола (или се подпрете на стената), след което вдигнете левия крак назад колкото можете.

Не извивайте тялото си и дръжте и двата си крака изпънати. Пуснете го на земята, след което направете същото с десния. Повторете упражнението в 3 серии по 10 повторения с кратка почивка между всяка серия.

3. Застанете пред стол или диван. Вдигнете единия крак и стъпете с него на стола, след което стъпете и с втория. Слезте пак с първия крак, последван от втория.

Ако упражнението ви се стори твърде лесно, вземете тежести във всяка ръка. Повторете упражнението в 4 серии по 10 повторения като сменяте краката на всяка серия. Правете кратка почивка между всяка серия упражнения за крака.

4. Застанете изправени с широко разтворени крака. Като държите гърба си изправен и стъпалата плътно прилепени на земята (не се вдигайте на пръсти или пети), клекнете бавно до долу.

Препоръчително е да използвате тежест като я държите с две ръце пред себе си, но ако ви е твърде трудно така просто изпънете ръцете пред себе си, успоредно на земята.

Повторете упражнението в 3 серии по 20 повторения с кратка почивка между всяка серия. Клековете са най-ефективните упражнения за дупе.

Упражнения за стегнато дупе

5. Застанете изправени с ръце на кръста. Направете крачка с десният крак напред, приклякайки до долу, така че коляното на левият ви крак почти да докосва земята.

Бавно се изправете в изходно положение, след което направете същото движение с противоположния крак. Повторете упражнението в 3 серии по 20 повторения (10 повторения за всеки крак) с кратка почивка между всяка серия.

Ако бъдете постоянни в тези лесни упражнения за дупе и крака, много скоро ще влезете във форма без помощта на фитнеса!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати