Как да изпечем брускети?

Как да изпечем брускети?
Снимка: advice.bg

Приготвянето на перфектните брускети у дома не е никак трудно. Трябват ви само точната рецепта, търпение и остър нож.

Брускетите в домашни условия могат за бъдат изпечени на тиган или във фурната, въпрос на вкус е кой от двата метода ще предпочетете. Подготовката и за двата е идентична и протича по следния начин.

Първо нарязвате багетата на тънки кръгчета с помощта на остър нож. Трябва да внимавате кръгчетата да са с еднаква дебелина, за да могат да се изпекат в еднаква степен.

След това нарязвате всяка брускета със зехтин от двете страни. Това може да стане много лесно с помощта на сладкарска четка. Ако обичате аромата на чесън, може да срежете скилидка чесън и да натъркате кръгчетата от двете страни. Последната стъпка преди термична обработка е да поръсите хлебните кръчгета с изсушен риган.

Както вече казахме има два начина да запечете брускетите - на тиган на средно висока температура или във фурната.

Ако изберете да ги запечете на тиган, погрижете се тиганът да е с дебело дъно и незалепващо покритие. Само по този начин ще може да сте сигурни, че няма да ги прегорите, а ще ги изпечете до съвършения златист загар.

Времето за запичане може да варира, но обикновено не бива да е повече от 2-3 минути на всяка страна.

Може да изпечете брускетите и във фурната. Включете фурната и я оставете да се загрее на 230 градуса без вентилатор. Поставете брускетите на най-горната решетка или в подходящ съд, застлан с хартия за печене. Времето за печене е 5-10 минути, като зависи предимно от дебелината на брускетите и особеностите на фурната.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати