Advice.bg»Съвети»Как да изпратя документ по имейл

Как да изпратя документ по имейл

Как да изпратя документ по имейл

Комуникацията по електронната поща добива все по-висока популярност през годините. Тя е особено задължителна за бизнес средата, където всяко официално уведомление, договор или договаряне на среща, се комуникира през имейл пощата.

Електронната поща предполага редица предимства, като някои от тях са възможността за асинхронна комуникация, деловодния тон на съобщенията и възможността за дългосрочно съхранение на диалога. Затова е от изключително значение всеки човек в професионалната сфера да има базови познания за устройството и функциите на електронната поща.

Независимо от вида на бизнеса, то всеки индивид може да се сблъска с необходимостта от комуникация през имейл.

Изпращането на документи през електронната поща е едно от най-често прилаганите действия. То е изключително необходимо в бизнес средата, тъй като имейлът е най-използваното средство за изпращане на документи.

Как да изпратите документ по електронната поща

Първата стъпка е да натиснете бутона Напиши (abv) или бутона Композирай (gmail), като с него се стартира въвеждането на ново съобщение.

Ако използвате поща ABV, то за да приложите в съобщението файл под формата на документ, е необходимо да натиснете бутона Прикачи, който се разполага горе вдясно на бутона Изпрати. След като го натиснете, автоматично се зарежда прозорец с папките на вашия компютър, чрез което можете да намерите желания файл и да го прикачите. Накрая натискате Изпрати и го изпращате.

Ако използвате поща Gmail, то ще ви излезе прозорец за написването на съобщение и най-долу на бялото поле има лента с различни означения. Първо е бутонът за изпращане, второто е бутон за форматиране и третият бутон е за прикачване на файлове. Натискате него и ви се отваря прозорец с папките на вашия компютър. Избирате файла, прикачвате го и го изпращате до получателя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати