advice.bg»Съвети»Колко ток изразходва един вентилатор?

Колко ток изразходва един вентилатор?

Колко ток изразходва един вентилатор?

Токът е аспект, който пряко касае семейния бюджет. Това е битова сметка, която начислява изразходената електроенергия от даден уред в дома.

Семейните членове се интересуват от големината на този разход, тъй като неговата стойност може да варира спрямо потреблението, вида на уреда, времевия диапазон, сезона и т.н. Затова всяко домакинство обръща внимание на променливата сума и спрямо нея съобразява степента на икономичност.

Според статистики, битовите уреди с най-голям принос в покачването на сметките за електроенергия, са печките, климатиците, сушилни, съдомиялни, печки тип духалки. Затова през летните сезони, домакинствата, които целят икономичност в битовите сметки, предпочитат да се охлаждат чрез вентилатор, вместо чрез климатик.

Ето какъв е обаче разходът за употребата на този уред:

Според данни, вентилаторът на тавана изразходва средно 75 Вт на час. Портативният вентилатор, от друга страна, употребява по-голямо количество електроенергия – около 100 Вт на час.

Тези стойности нареждат битовия уред на средни места в цялостната статистика, като изразходваната енергия от вентилатора е значително по-минимална от други уреди. Все пак е важно да се подчертае, че вентилаторът няма как да постигне успеваемостта на климатика.

Охлаждането на по-големи помещения е почти непосилна задача за вентилатора. Макар ниския си разход, този битов уред не е толкова ефективен. Ако обаче го използвате за краткосрочни периоди или помещението ви е сравнително малко, то той се явява доста уместна алтернатива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати