Advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да почистим мръсотия от дърво

Как да почистим мръсотия от дърво

Как да почистим мръсотия от дърво

Дървото и изделията от него са красиви и деликатни, затова за почистването им най-добри са естествените методи. Химическите препарати често увреждат дървото, докато домашните средства са безопасни.

В зависимост от вида на петното, текстурата на дървото, което ще се почиства, има домашни формули с различно действие.

Мръсни петна от дърво

В орехите има много мастни вещества, които се отразяват много добре на мебелите. Обелена орехова ядка, с която се натрива мръсното петно върху дървената мебел, е вариант, който ще върне бляскавия вид на изделието от дърво и то ще заблести като ново.

Замърсявания от прах и нечистотии

Продукти, които са налични във всяка кухня, като оцет и зехтин могат да направят дървото акцент в интериора. Трябва да се смеят равни количество от двете течности и с памучна кърпа, напоена с разтвора, да се избършат добре дървените мебели или орнаменти. Нужен е 1 час да засъхне дървото и да добие желания блясък.

Петна от течности

Петна от разлети течности върху дървените мебели се почистват много добре с майонеза. Тя трябва да се нанесе и да се остави да засъхне върху петното, после се почиства с чиста кърпа.

Следи от чаши и чинии

Често върху мебелите от дърво остават следи от чашите и чиниите, които се оставят върху тях. Те могат да бъдат отстранени като се натрият следите с корк, а после се почистват с кръгови движения.

Надрасквания

Как се чисти дърво

Дървото има една неприятна особеност - лесно се надрасква от остри предмети. Драскотините могат да се премахнат като се нанесе слой вазелин отгоре и се остави да подейства. После се отстранява с чиста кърпа. Пукнатини по дървото се премахват, като се постави влажна кърпа върху мястото и се изглади с топла ютия. Лимоновият сок също е опция за почистване и възстановяване на дървото.

Остатъци от боя

Тази комбинация е много добра за остатъци от боя върху дървото. След като дървото се почисти се избърсва със суха кърпа и се оставя да засъхне.

Мухъл по дърво

Мухълът може да порази не само стените и подовете в помещенията, но да засегне и дървото. Той се отстранява от дървени повърхности с малко амоняк, разтворен в половин литър вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest