advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да направя домашен препарат за почистване

Как да направя домашен препарат за почистване

Как да направя домашен препарат за почистване

Домакинските задължения са задължителен елемент от рутината, тъй като с тяхна помощ се постига организация и чистота на дома. Те обаче понякога се оказват истински предизвикателство особено когато не се чувстваме отпочинали или имаме още куп задължения, които ни пречат да вместим домакинските си задачи в графика.

Домашното почистване е най-важното домакинско задължение, което се грижи за това, да имаме блестящ и свежо ухаещ дом. Качественото почистване обаче е обвързано с подбора на правилните препарати, с които да постигнете оптимален ефект и да не се изисква повторно почистване след това.

Когато обаче не разполагате с такива под ръка, то не е необходимо да отделяте време в специално пазаруване. Можете лесно и бързо да си приготвите домашни препарати за почистване, които да ви донесат също толкова обещаващи резултати, колкото тези на пазара.

Как да си приготвите домашен препарат за почистване

Рецепта за универсален почистващ препарат

За целта са ви необходими ¾ чаша вода, 100 мл препарат за съдове, от 5 до 10 капки масло от мента, портокал или лимон, както и ¼ чаша спиртен алкохол или обикновен спирт.

Нуждаете се и от подходящ съд за съхранение, като е добре да изпразните бутилка с вместимост от 500 мл.

Това, което трябва да направите, е просто да смесите всички съставки в бутилката и да разклатите добре преди употреба.

Дезинфекциращ домашен препарат

Универсален почистващ препарат

Ако се нуждаете от ефективно средство, което не само да почисти, но и да дезинфекцира дома ви, то се нуждаете от ½ чаша водка, 10 капки етерично масло от лимон, 1 и ½ чаши вода, ½ чаша ябълков или винен оцет.

Смесвате всички съставки и отново ги слагате в празна бутилка с обем от 500 мл.

Домашен препарат за почистване на стъкла

Ако се нуждаете от препарат с насочена функция за почистване на стъкла, то тогава са ви необходими 5 капки масло от мента, 2 с.л. спирт или спиртен алкохол, 2 с.л. оцет и 2 чаши вода.

Разбърквате всички съставки и ги помествате в бутилка от половин литър. Преди всяка употреба трябва да разклатите добре препарата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest