advice.bg»Статии»Здраве»Какво е регресия в минал живот

Какво е регресия в минал живот

Регресия в минал живот

Регресията в минал живот е вид терапия с използването на хипноза и внушение за извикване на спомени от живот, който пациентът е живял преди настоящето. Много хора вярват, че този тип терапия е опасна, защото въвежда фалшиви спомени и заблуди, но други хора вярват, че неразрешените проблеми в минали животи могат да бъдат източник на проблеми в настоящия.

В зависимост от чувствата на човек относно съществуването на минали животи, регресията в минали животи може да бъде много терапевтична или може да изостри настоящите проблеми. Това лечение е неодобрено от повечето медицински групи, въпреки че някои религиозни традиции вярват в важността на запомнянето на миналите животи.

Обикновено регресията в минал живот включва поставяне на пациента в състояние, в което той или тя може да си припомни спомени от минал живот. По правило това включва някои предположения от страна на лицето, предизвикващо хипнотичното състояние. Тези спомени може да са размити в началото, но хипнотизаторът често помага да се изяснят спомените, като прави предложения и задава въпроси.

Един от начините, по които практикуващите регресия в минал живот намират спомени от минали животи, е като се фокусират върху проблемите в настоящия живот на човека. Смята се, че проблемите в тези минали животи могат да повлияят на настоящия живот на някого.

Някои хора също успяват да открият потиснати спомени от минали животи, като се замислят дълбоко за времето преди раждането. Обикновено пациентът трябва да има известна вяра в прераждането, за да бъде терапията ефективна, тъй като вярата в минали животи предполага вяра в прераждането.

В много случаи регресията в минал живот се практикува като компонент на по-голяма система от вярвания. Следователно хората, които се подлагат на този вид терапия, вече са предразположени да приемат предпоставките на терапията.

Какво е регресия в минал живот

Често изцелението може да бъде много успешно, защото миналите животи се използват за обсъждане на проблеми в настоящите животи и дори могат да служат като ръководство, когато се опитваме да разрешим тези проблеми.

По един проблематичен начин е доказано, че хората наистина могат да вярват, че си спомнят събития, които просто са били предложени от други. Способността на човешкия ум да създава фалшиви спомени може да обясни завладяващата природа на регресията в минал живот.

Човекът, който избира този вид терапия като свой път към възстановяването, често има трудности да признае, че терапията може да бъде фалшива след опита от възстановяването на тези спомени, което може да направи традиционната терапия много по-трудна.

От субективна гледна точка на пациента спомените изглеждат много реални и преживяването изглежда убедително, което е много трудно да се промени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest