Какво е секстинг?

Какво е секстинг?

Секстингът е действие, което някои хора може би са практикували, без да знаят как се нарича. А това е изпращане на интимни снимки чрез мобилен телефон, имейл или социалните мрежи.

Ако този начин на общуване става между партньори в живота, той може да има положителен ефект върху връзката, особено ако те са разделени на далечно разстояние и не могат да общуват по друг начин.

При положение, че секстинг се прави от единия или двамата в двойката с други познати или непознати хора, такова общуване може да се счита и за изневяра, защото ако излезе от рамките на обикновения флирт, може да се стигне до реална изневяра и раздяла.

Такова общуване не само отнема от времето, което може да се посвети на партньора, но и води до отдалечаване, до издигане на бариери в една двойка и до разпад в отношенията.

По друг начин стои въпросът, когато такива снимки се разменят между необвързани лица, които са непълнолетни. В САЩ и Австралия секстингът се счита за престъпление, ако снимката показва непълнолетно лице.

Според някои психолози този тип общуване няма негативни последици върху психиката на подрастващите. Това е само начин за опознаване на собствената сексуалност.

Има ли опасности от секстинга и какви са те

Секстинг

В САЩ обаче вече е приет закон, според който секстингът се счита за малтретиране и сексуален тормоз над деца. А и публичността е друга клопка на тази размяна на еротични снимки. Няма гаранция, че те няма да попаднат у други хора, както и да бъдат разпространени в мрежата. Притежаването на подобна компрометираща снимка може да бъде и повод за изнудване на някого години по-късно.

Създаден като идея за невинно забавление и дори като начин за поддържане на връзка от разстояние между партньори, секстингът може да доведе до ужасни проблеми, които на практика не могат вече да бъдат разрешени.

Затова там, където законодателството не е наложило строги правила, всеки сам трябва добре да премисли когато реши да изпрати интимни снимки на друго лице, независимо дали свои или чужди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest