Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Пет знака, че сте с неподходящ сутиен

Пет знака, че сте с неподходящ сутиен

неподходящ сутиен

Сутиенът е задължителна част от бельото на повечето съвременни дами. Въпреки това се оказва, че голяма част от жените носят неподходящ сутиен. Жалко, защото това бельо, може да повдигне гърдите ви и да действа като опора за гърба. Прекалено големият сутиен ще ви стои зле, но пък малкият - ще предизвика оплаквания. Ето пет знака, че сте с неправилния сутиен.

Изпитвате болки в гърба и раменете

Когато сутиенът не ви е по мярка и презрамките са твърде стегнати, това може да попречи на доброто кръвоснабдяване и води до впиване в кожата. В резултат на това е възможно да усещате болки в раменете и гърба, както и дори да получите главоболие.

Гърдите ви излизат от чашката

Когато носите сутиен, който е голям за вас, чашките остават празни и се деформират. При твърде малките чашки обаче големите гърди излизат отстрани и се подават над самите чашки. Този вариант също не е добър, защото така се нарушава кръвоснабдяването в гърдите и се появяват болки в тази област.

Често получавате киселини

Често ли страдате от киселини напоследък или имате усещане, подобно на задух. Тези неприятности могат да се дължат на факта, че сутиенът ви е твърде малък за вас и оказва натиск върху стомаха и хранопровода. Така се стига и до стомашни киселини.

неподходящ сутиен признаци

Изпивате дискомфорт, когато сте със сутиен

При носене на правилният размер сутиен, не би трябва да изпитвате никакъв дискомфорт. Когато обаче усещате бельото стегнато и все го намествате, тогава трябва да се ориентирате към друг размер или модел.

Имате кожни проблеми

Друг признак, че носите твърде малък сутиен, е ако почувствате дразнене на кожата около тази област. Това може да бъде например зачервяване, сърбеж, топлинен обрив или възпаление на космените фоликули.

Дерматологът Хедър Даунс обяснява за Healthline, че когато тесните дрехи се трият по кожата, това може да доведе до дразнене, възпаление на космените фоликули и прекомерно изпотяване. Бактериите и гъбите също могат да проникнат по-лесно във вашите космени фоликули, причинявайки инфекция.

Лесен трик показва дали носите подходящ сутиен: Просто дигнете ръцете си нагоре. Ако при това положение сутиенът ви остава в същата позиция, значи сте с правилния размер. Ако сутиенът се повдига нагоре и гърдите ви изкачат отдолу, значи не е подходящ за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest