advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да почистите пералнята си лесно

Как да почистите пералнята си лесно

Как да почистите пералнята си лесно

Всеки си мечтае да има уютен дом, който да бъде неговото красиво местенце, носещо му спокойствие и топлина. Дори и да сте от щастливците, които са успели да сбъднат тази своя съкровена мечта, това не значи, че вашите задължения ще свършат.

Важно е след това да поддържате не само уюта в дома ви, а и чистотата в него. Един от уредите, които лесно се замърсяват и често забравяме да почистваме, е именно пералнята.

Като всеки друг предмет в дома, така и този заслужава нашето внимание, ако искаме да функционира дълги години безпроблемно.

Важно е да се поддържа този уред в изрядно състояние, поради факта, че той има постоянен контакт с влагата и това може да доведе до редица проблеми - мухъл, гъбички или варовик, а защо не и трите заедно.

За натрупването им способства не само влагата, а също така високите градуси и отсъствието на въздушна циркулация в самия уред, което още повече засилва образуването на мухъл или варовик в пералнята.

Ето и как да почистите пералнята си лесно.

Почистване на пералня със сода за хляб

Почистване на пералня

Начините за почистване на пералнята са наистина много и един от най-ефективните е именно с помощта на содата бикарбонат, която върши истински чудеса. За целта просто използвайте половин чаша сода и я изсипете в контейнер, където се слага препарата за пране. След това единственото, което трябва да направите, е просто да пуснете пералнята на "празен" цикъл и да нагласите температурата на максималните 90°C. С този лесен и много ефективен начин ще можете идеално да почистите не само мръсотията, а и варовика от уреда.

Почистване на пералня с лимонена киселина

Не по-малко лесен и в същото време много ефективен начин, е с помощта на обикновена лимонена киселина, която отново се справя идеално с този вид замърсявания. Процедурата е почти същата като при содата за хляб. Единствената разлика е в това, че в този случай трябва да пуснете пералнята на пълен цикъл на изпиране и да добавите не 1/2 чаша, а 1/3 лимонена киселина. Имайте предвид, че специалистите смятат, че е особено важно да почиствате пералнята всеки месец, защото само така няма да се образуват гъбички и варовик.

Почистване на пералня с оцет

Пералня почистване

Това е още един много ефективен начин за почистване на пералнята, а именно с помощта на оцет, който прекрасно се справя с тази си задача. В случая трябва да си приготвите смес от оцет с лимонена киселина. Единственото необходимо нещо, което трябва да направите, е да излеете 2 литра оцет в барабана и да добавите към него лимонената киселина. Отново програмирайте пералнята машина на пълен цикъл и на максималните градуси. Като недостатък на този начин на почистване на уредите е неприятната миризма от оцета след това.

Почистване на пералня с оцет и сода

Тази смес може да се използва за почистване на доста замърсени повърхности, например пералня, готварска печка и други. Оставете я да подейства в продължение на няколко часа, а след това измийте уреда много добре и не забравяйте накрая да изсушите пералнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати