Защо той не иска деца?

Защо той не иска деца?

Никак не е лесно да вземеш толкова отговорно решение, каквото е да станеш родител. Но докато за жените това донякъде е естествен процес, на мъжете им трябва сериозно "побутване", за да осъзнаят, че именно детето е това, което дава смисъл на живота им.

Нека разгледаме поради какви причини мъжете твърдят, че не са готови за деца, защото понякога зад подобни твърдения се крият и по-сериозни аргументи.

Липса на финансова сигурност

Повечето мъже възприемат себе си като главата на семейството. Те са онези, които са отговорни членовете на семейството да могат да живеят добре и да са финансово осигурени. За мъж, който няма обещаваща кариера, не притежава собствено жилище или дори кола, да поеме отговорност за още един член в семейството, каквото в случая би било детето, е проява на липса на отговорност. В подобен случай обаче вие лесно бихте убедили половинката си, че за едно дете най-важното нещо е да бъде обичано, а не да знае, че е било разхождано в най-скъпата бебешка количка или пък, че е "имало" привилегията да посещава частна детска градина.

Проява на ревност

Защо той не иска деца?

Има връзки, в които мъжете буквално се отглеждат от жените си. Те са се превърнали в техни деца и разчитат за всичко на нежния пол. Обикновено това са т.нар. мамини синчета, които са имали "късмета" да попаднат и на жена, която да се грижи за тях толкова добре, колкото и собствената им майка. Появата на дете в семейството би разрушила подобна мъжка идилия, защото вероятно доскоро прекалено отзивчивата жена ще започне да обръща повече внимание на бебето, от което е логично мъжът да ревнува.

Ограничаване на личната свобода

Когато не сте ангажирани с отглеждането на бебе или на дете, е ясно, че имате повече свобода. Можете сравнително спокойно да планирате почивките или екскурзиите си, както и да излезете на по чашка с приятели винаги когато си пожелаете. Дали появата на дете няма да завърти живота ви на 180 градуса или буквално да преобърне света ви с краката нагоре? Мисъл, въртяща се в глава не само на мъжете, но и на жените.

Страх от генетична обремененост

За съжаление фамилната или генетичната обремененост е налице при редица сериозни заболявания, сред които сърдечно-съдови, заболявания на бъбреците и дори рак. Отговорният мъж би подходил много сериозно към този въпрос, ако знае за генетична обремененост в рода си и в подобен случай е разбираемо защо той не иска деца.

Не го притискайте, а поговорете на спокойствие и намерете адекватно решение по въпроса. Защото решение винаги има.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати