За какво да идем при Ходжа?

За какво да идем при Ходжа?

Мистериите и легендите около Ходжите са множество, като така например голяма част от хората смятат, че те се занимават с магии и нечисти сили, но това е меко казано погрешно. Те реално са така наречените мюсюлмански свещеници, които дори преминават обучение за свещенослужители в ислямско училище.

За какво да идем при Ходжа?

И така, важно е да осъзнавате че при Ходжите и духовните учители е забранено да се използват така наречените окултни науки и магии, като тази забрана важи за цялата мохамеданска религия. Именно така можем да си направим и логичния извод, че Ходжите са духовни фигури, които имат доста солиден авторитет в мюсюлманското общество. При тях можем да идем, за да се извършат:

- обреди;

- водене на молитви;

- бракосъчетания;

- погребения.

Думата Ходжа има персийски корени, като в буквален превод означава господар. Така с годините тази титла става нарицателно за духовен водач и учител, който има необходимите знания, за да дава така наречените духовни уроци и наставления. Ако трябва да направим паралел с твърденията на много от хората по отношение на това, че Ходжите се занимават с магии, то ще кажем, че това е равнозначно на това да си помислим, че свещениците се занимават с подобни нечисти дела. Както и сами се досещате, това звучи не само нелепо, но дори и абсурдно.

За съжаление и до днес витаят широко различните предразсъдъци, че Ходжите са свързани с негативната конотация, като така тези духовни лица се преплитат с магията и различните подобни обреди. За разлика от тях обаче, магьосниците не са длъжни да спазват духовните канони и правила. Ходжите, от друга страна, са нещо като медиатор между човека и божествеността, като те са длъжни да водят моралните норми и да имат определени нравствени качества.

Въпреки това за съжаление и до днес има хора, които нарушават всички тези религиозни забрани, представяйки се за Ходжа и практикувайки магии, въпреки че реално те не са такива и са просто мошеници, които лъжат хората. Истинските Ходжи никога не биха си позволили да преминат границата на доброто и злото, като тяхната единствена цел е да дават духовни напътствия на хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest