Как да изберем компютър за тежки игри (геймърски компютър)

Как да изберем компютър за тежки игри (геймърски компютър)

Настолните компютри са предпочитаните компютри за геймъри, тъй като те лесно се настройват и имат място за сериозна мощ.

Въпреки че геймърските компютри могат лесно да правят всичко, което могат да правят и стандартните домашни компютри - позволяват ви да сърфирате в интернет, да редактирате снимки, да влизате в социални мрежи и много други. Разликата е, че геймърските компютри са далеч по-мощни.

При избора на геймърски компютър трябва се съобразите с няколко неща:

Определете бюджета си

Този въпрос е много труден, защото може да разгледате видовете компютри и да намерите най-добрия за вас, но почти всичко се променя, когато се замислите за това колко всъщност можете да похарчите. Така че разберете колко сте готови да дадете за това удоволствие и бъдете честни със себе си. Игрите са забавни, но не си струва да се разорявате.

Процесор / CPU

Тъй като блокбъстърните игри изискват голяма процесорна мощ, компютърът който избирате трябва да обработва данни изключително бързо, което означава, че трябва да намерите процесор от висок клас.

Видео карта

Избор на компютър за игри

Повечето компютърни игри ще изискват специална видео карта. Това идва с допълнителните ресурси и мощност за обработка, които вашата система ще отдели за визуално качество. Тя има огромно влияние върху качеството на видеоигрите, предоставяйки по-плавни честоти на кадрите с далеч по-малко графично изоставане. Мощната видео карта също ще даде тласък за всичко, което включва визуални ефекти, графичен дизайн и видео редактиране.

Охлаждане

Компютрите за тежки игри, с мощните си процесори и видео карти, могат да се нагорещят много, така че обикновено ще се нуждаят от някаква охлаждаща система. Процесорите обикновено са съчетани с радиатори и охлаждащи вентилатори, но производителите понякога добавят течна охладителна система, за да осигурят изключително охлаждане на практика без шум.

Захранване

Когато купувате захранване, уверете се, че неговата непрекъсната мощност отговаря на вашите нужди, иначе вероятно ще срещнете проблеми, когато компютърът ви работи на пълни обороти. И накрая, не се притеснявайте, че закупуването на по-високо оценено захранване означава, че непременно ще използвате повече енергия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати