Advice.bg»Статии»Родители и деца»Бебе»Важни хигиенни грижи за новородено момченце

Важни хигиенни грижи за новородено момченце

Важни хигиенни грижи за новородено момченце
3D Детска раница Frozen
Практичен аксесоар за вашия дом:
3D Детска раница Frozen
39.90 лв.
Виж ››

Безспорно бременността е един от най-важните и щастливи моменти за всяка една жена, когато тя разбира, че ще става майка. Ако вие очаквате бебче, тогава със сигурност имате множество въпроси, като един от тях е свързан именно с грижите за новородено момченце.

Важни хигиенни грижи за новородено момченце

Първото което със сигурност ви вълнува е моментът със забелването на момченцето, като тук нещата са доста спорни. Имайте предвид това, че чисто физиологично при 95% от новородените бебета се наблюдава фимоза, а именно кожичката се слепва с главичката. Тук идва и моментът със спорния въпрос дали трябва да се забелва или не, като мненията на специалистите се разделят на две групи.

И така, някои от педиатрите са на мнение, че това не бива да се прави и при добра интимна хигиена кожичката сама ще се забели до 3-та година, тоест вроденото слепване ще се оправи само.

Другата част от лекарите смятат, че е добре да се прави това, но е важно да сте много внимателни, като забелването винаги трябва да става при къпане и то много леко и внимателно, както и без да се извършва с резки движения.

Във всеки един случай, ако след 3-та година кожичката все още е сраснала, тогава е важно да посетите уролог, който да прегледа детето и да прецени, какво е най-доброто лечение в конкретния случай.

Що се отнася до самите хигиенни грижи за момченцата, то другото важно нещо са ежедневните бани, като вашето новородено момченце трябва да има своите си лични принадлежности, а именно гъба, кърпа и други. Важно е да използвате специален шампоан, който е предназначен за бебетата, тъй като е нежен към детската кожа, а също така при попадане в очите няма да смъди на очите.

Грижи за момченце

Дрехите са също много важен момент, като те трябва да са изработени от естествени и меки материи, както и да не ограничават движенията на вашето новородено момченце. Синтетичните не са добър избор, защото могат да дразнят нежната детска кожа, както и да станат причината за кожен обрив.

При прането на дрехите е добре да не ги смесвате с вашите, а също така е важно да ползвате специален перилен препарат за бебешки дрехи. Не забравяйте и това, че винаги когато сменяте памперсите на бебето ви, както и когато го къпете, трябва да сте с идеално чисти ръце.

Ако имате някакви допълните въпроси или просто имате притеснения дали се грижете правилно за вашето новородено момченце, можете да се обърнете за консултация към педиатър.

И не забравяйте, че винаги трябва да сте внимателни и много грижовни към вашето бебе, избирайки най-добрите и качествени продукти за лична хигиена на новородените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest