Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Какво трябва да е храненето според кръвната група

Какво трябва да е храненето според кръвната група

храни за различните кръвни групи

Може ли спазването на специален хранителен режим въз основа на вашата кръвна група да ви помогне да отслабнете и дори да станете по-здрави? Според все повече изследвания е възможно.

Няколко изследвания, направени в последните години, твърдят, че храните, които ядете, реагират химически с вашата кръвна група. Ако следвате диета, предназначена за вашата кръвна група, тялото ви ще усвоява храната по-ефективно. Ще отслабнете, ще имате повече енергия и ще помогнете за предотвратяване на болести.

Какво можете да ядете? Това зависи от вашата кръвна група. Ето какво препоръчват експертите.

Кръвна група тип 0: Диета с високо съдържание на протеини, богата на постно месо, пилешко, риба, зеленчуци, зърнени храни, боб и млечни продукти. Експертите също препоръчват различни добавки за помощ при проблеми с корема и други неразположения, които хората с кръвна група 0 са склонни да имат.

Кръвна група тип А: Хората с тази кръвна група се нуждаят от безмесна диета, базирана на плодове и зеленчуци, фасул и бобови растения и пълнозърнести храни, в идеалния случай органични и пресни. Това е така, защото имат чувствителна имунна система.

хранене според кръвната група

Кръвна група тип В: Избягвайте царевица, пшеница, елда, леща, домати, фъстъци и сусам. Пилето също е проблематично. Препоръчва се яденето на зелени зеленчуци, яйца, бяло месо и нискомаслени млечни продукти.

Кръвна група тип АВ: Храните, върху които трябва да се съсредоточите, включват тофу, морски дарове, млечни продукти и зелени зеленчуци. Хората с група АВ имат склонност към ниско съдържание на стомашна киселина. Избягвайте кофеин, алкохол и пушени или сушени меса.

Ако решите да нагодите хранителния си режим на основа на вашата кръвна група, важно е да знаете, че трябва да избягвате преработена храна и прости въглехидрати.

Експертите, разработили и специфичен хранителен режим, обаче предупреждават, че трябва да сте изключително внимателни, ако имате хронични състояния като диабет или проблеми със сърцето. В тези ситуации се съобразявайте с препоръките на вашия личен лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest