advice.bg»Статии»Социални и комунални услуги»Имигранти»Пребиваване в Испания - какво трябва да знаем

Пребиваване в Испания - какво трябва да знаем

Пребиваване в Испания - какво трябва да знаем

Целта на следния материал е накратко да ви запознае с не толкова известни факти за Испания, защото относно това какви документи ви трябват за пътуване, както и каква е конкретната обстановка в страната, е най-добре да потърсите официалната информация, която се предлага на сайта на МВнР и редовно се актуализира.

Най-посещаваните градове в Испания безспорно са нейната столица Мадрид, както и Барселона. Около тези градове се намират и най-натоварените летища и ако възнамерявате да пътувате самостоятелно, а не с организирана екскурзия, е препоръчително предварително да си наемете кола, която да ви чака на летището. Вземете предвид факта, че в Испания, подобно на много други европейски държави, магистралите се плащат.

Подробна информация за това какво трябва да разгледате в Мадрид или Барселона можете да намерите на много места. Тук ще ви подскажем, че в почти всички големи испански градове се предлагат карти, с които на много по-ниска цена можете да разгледате няколко туристически обекта, отколкото да заплащате за всеки поотделно. Така например за Барселона има туристически пакет, който освен че ще ви запознае с най-големите културни забележителности, може да включва в себе си и разходка с корабче или яхта из пристанището на Барселона, както и изкачване с фуникулер - въжено транспортно средство, предназначено за превоз на хора при голям наклон от една точка до друга.

Испанската кухня е наистина уникална. Насладете се на голямото разнообразие от риба и морски дарове, прочутата паеля и испанските тапаси. Имайте предвид, че за разлика от България, където обикновено обядваме около 12-13 часа, испанците обядват след 14 часа и тогава заведенията може да се препълнени.

Испанска кухня

Подобно на гърците, почти всички работещи в Испания спазват обедната сиеста, когато, с изключение на големите вериги магазини и заведения за хранене, всичко затваря.

Испанците са много чувствителни на тема народна идентичност и макар каталунците, баските и галисийците да са част от Испания, не забравяйте, че те са отделни култури и най-добре изобщо не коментирайте теми, засягащи тяхната народна принадлежност. За по-сигурно.

В случай че сте решили да пребивавате в Испания за известно време и намерите свободни часове за шопинг, на правилното място сте. Бихме ви препоръчали да посетите някои от испанските молове, защото там са разположение някои от най-добрите испански марки дрехи. Интересни сувенири можете да откриете и на седмичните улични пазари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest