Най-опасните бойни изкуства

Най-опасните бойни изкуства

Бойните изкуства, които са станали популярни напоследък, далеч не са толкова опасни, колкото биха могли. Има много различни видове бойни изкуства и голяма част от тях са предназначени главно за самозащита. Обаче тук става въпрос за тези, които са далеч по-опасни.

Тези бойни изкуства са създадени с цел да убиват, при това ефективно.

Джиу-джицу

Опасни бойни изкуства

Това бойно изкуство произлиза от Япония и главно е форма на ръкопашен бой, въпреки че може да включва и оръжие. Причината за създаването му са тежките доспехи на воините в миналото, които не могат да бъдат пробити с просто оръжие. По тази причина в това бойно изкуство преобладават техники за обездвижване, поваляване и душене.

Ескрима

Или още наречено арнис, това бойно изкуство идва от Филипините. Жестокостта му е скрита под красиви движения, замаскирвайки го като танц. Въпреки това то е много опасно бойно изкуство и практикуващите го целят да нанесат удари по най-уязвимите места на противниците си – очите, стави, слепоочието и други.

Капу Куиалуа

Сравнение с тактиката на предишните две бойни изкуства, това е доста по-грубо и прямо. Капу Куиалуа произлиза от Хавай и името му се превежда като „два удара”. Главната цел в Капу Куиалуа е да се чупят кости, да се вадят стави и да се нанесе колкото може повече вреда на противника. Оръжията, които подхождат с това бойно изкуство, са традиционните хавайски.

Вале-тудо

Най-опасните бойни изкуства

Бойните изкуства не произлизат само от екзотични държави, далечни от Европа – родината на това е Бразилия. То е много свирепо и е най-вероятно единственото без никакви правила. Мотото е да се направи всичко необходимо за доминантство над противника и победа - без никакви граници.

Лайн

Това е едно по-съвременно бойно изкуство, създадено за армията на САЩ. Всички движения и техники са пригодени, така че да са изпълними както от мъже, така и от жени. Те също така са ефективни, бързи и когато са използвани правилно, водят до смърт на противника.

Раф енд тамбъл

Още един нов американски стил е рафенд тамбъл. Той обаче се е развил свободно и по-скоро на улицата, отколкото в официалните предели на армията. Раф енд тъмбъл е изключително жесток и похватите му са всякакви – душене, раздиране на лице, бъркане в очи и какви ли не други подобни.

Крав мага

Това бойно изкуство е създадено от израелци и далеч не дава вид на изкуство. Боевите му способи целят максимална ефективност до такава степен, че дори след първата тренировка приложението му да е напълно възможно. Крав мага е бойно изкуство на военните служби и неговите техники са изключително опасни.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати