Как да не възвръщаме килограмите си след диета?

Как да не възвръщаме килограмите си след диета?

Всеки човек иска да може да се похвали със стройна и стегната фигура. Ако и вие имате мечта да свалите излишните килограми, тогава е важно отговорно да подходите към избора на диета, но и трябва да сте запознати как се излиза от хранителния режим, за да не върнете килограмите си обратно.

Всяка една система на хранене е свързана с някакви ограничения малко или много. Лишаването от важните за организма микроелементи или витамини е изключително вредно и се забранява от специалистите в областта на правилното хранене и диетология.

Ето защо е важно да подберете правилното и логическото завършване на вашия режим, за да не подложите организма си на силен стрес, качвайки обратно килограмите си след диетата.

Как правилно да излезете от диетата и да не върнете килограмите си?

Запазване на килограми след диета

Съществуват определени правила, които може да се каже, че са актуални при всяка система на хранене. Именно те ще ви помогнат да излезете правилно от всеки един режим на хранене, но без да качите килограмите си и да съхраните получения резултат.

- Не увеличавайте драстично броя или размера на порциите. Това е голямо натоварване за стомаха;

- Спортувайте редовно като постепенно увеличавате интензивността на натоварванията;

- Приемайте витаминни комплекси, които могат да компенсират липсата на различни микроелементи;

- Поддържайте собствената си мотивация, поставяйки пред себе си нови цели.

Именно това са едни от най-важните принципи, които трябва да запомните по пътя си към здравото и стегнато тяло. По-специфичните нюанси вече зависят от вида и продължителността на вашата диета.

Как да се храните правилно след като приключите диетичния режим на хранене?

Как да съхраните свалените килограми след диета

Всяко едно отслабване трябва да има своя логически край. Заедно с това обаче не бива да влизате с тежката артилерия и да прибягвате до различни вредни или дори опасни методи за отслабване. Трябва да се храните не само балансирано, но и здравословно, постигайки целта си поетапно, за да не стресирате организма.

Следва да запомните, че стабилното тегло може да се съхрани, само ако имате изграден хранителен и дневен режим. Така например не е полезно да се храните след 20 часа, тъй като по този начин можете да качите много повече килограми, отколкото ако приемете същото количество, но в умерени порции през деня.

Приемът на течности също не бива да бъде под средната дневна норма на база вашето тегло и пол, както и физическо натоварване през деня. Например минималното количество на изпитата вода за едно денонощие е 1. 5-2 литра. Важно е да се замислите и за редовните физически тренировки, което значи поне 2-3 пъти на седмица.

Средно организмът ни се нуждае от 2 седмици, за да се върне към обичайния си ритъм. В това време е важно в хладилника си да имате, колкото се може повече здравословни и диетични храни, за да не може да се изкушите.

Ето че вече знаете всички не толкова сложни, но пък много важни правила, за да можете успешно да запазите килограмите си след диета.

Ако ги спазвате и се храните здравословно, то след края на вашия диетичен режим, ще постигнете много скоро мечтата си да имате стройна и фигура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати