Как да получим привлекателен бронзов загар?

Как да получим привлекателен бронзов загар?

Възможно най-естественият начин, чрез който да се сдобиете с привлекателен бронзов загар, е като излагате кожата си на слънце. Напълно логично.

Имайте предвид, че слънчевите лъчи в наши дни могат колкото да са полезни, толкова и вредни за кожата, затова практикувайте слънчевите си бани само сутрин рано или в късния следобед, като избягвате излагането на слънце между часовете от 11 до 17 ч.

Ако спазвате това златно правило за перфектен летен загар, то освен че ще се сдобиете с такъв, ще си набавите по естествен начин и така необходимия за за здравето ви витамин D.

Зимно време излагането на слънце е доста ограничено, поради което ще преминем към останалите варианти.

Вече във всички големи градове има соларни студиа, които могат да ни помогнат за придобиване на така желания от нас бронзов загар.

Посещение на солариум за получаване на бронзов загар

Има много мнения относно това дали солариумите са вредни, но едно е сигурно - ако не прекалявате с времетраенето при подобни козметични процедури, то те не само че няма да са вредни за вас, но и ще набавят витамин D. Препоръчват се дори и за тийнейджърите, които се чудят как да се справят с характерното за възрастта им неприятно акне.

Тук отново ще уточним, че времето, през което ще излагате кожата си на соларните лъчи трябва да е ограничено и е най-добре продължителността му да не е повече от 5-10 минути, което много зависи от типа на кожата на всеки човек.

Също така помнете, че слънчевата светлина не бива да бъде смесвана с изкуствената, т.е. не посещавайте солариум поне 1 месец преди да сте решили да започнете със слънчевите бани, защото може да предизвикате развитие на алергични кожни реакции.

Съвети за бронзов загар

Посещението на солариум не винаги е възможно поради различни причини. Тогава проверете в големите търговски магазини, които се занимават с продажба на електроуреди и веднага ще попаднете на позабравените от детството ни кварцови лампи, на чиято светлина редовно сме били подлагани я в детската градина, я в училище.

Естествено това е правено с цел именно набавянето на витамин D за организма ни, но резултата може да е и получаването на привлекателен бронзов загар. Времето, което прекарвате пред подобен уред отново трябва да е ограничено.

Последният вариант за придобиване на бронзов загар е използването на бронзанти за лице и тяло, които се продават под формата на кремове, лосиони и т.н.

Последен вариант е първо, защото при неправилно нанасяне може да се превърнете буквално в петниста хиена, и второ - защото с тяхното прилагане върху кожата си вие не постигате здравословния ефект, целящ набавяне на витамин D. Дали си струва изобщо да си давате парите за подобни продукти?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати