Как се прави панделка?

връзване на панделка

Панделките са доста универсален декоративен елемент, който може да се използва не само при украсата на подаръци, но като красиво допълнение на фибите за коса и какво ли още не. Можете да придадете празничност на всяка една вещ с помощта на красивата панделка.

И ако и вие се питате как да си направите панделка, тогава днес ще ви помогнем с тази задача и ще ви запознаем с някои основни техники. Материалите, които ще са ви необходими, са достъпни, така че няма да се затрудните с намирането им.

За да направите красиви и елегантни панделки, ще ви трябват игла, остри ножици и сантиметър, за да измерите дължината на материала. Можете да шиете както с помощта на машинка, така и ръчно. За работа са подходящи различни материи, но едни от най-често употребяваните са:

- атлас - изглежда ефектно и е лесен за шиене, дори ако сте начинаещи в това;

- капрон - с него също се работи лесно;

- фатин и органза - това са полупрозрачни материали. Един от техните недостатъци е това, че краищата им могат лесно да се разпускат, затова е необходимо да се фиксират.

Не по-малко популярни са и дантелените материали, които добре държат формата си, а като готов аксесоар към подаръка изглеждат много изискано и скъпо.

панделка на подарък

Начините да направите панделка са основно няколко, като най-популярните са:

1. Класически - едно от предимствата на този начин е това, че няма да ви се налага да използвате почти никакви инструменти. За да направите тази панделка, трябва да сгънете лентата на две. След това направете панделка по обичайния начин, както връзвате връзките на обувките си.

Можете да направите триъгълни нарези на краищата, за да е по-интересна панделката. С този аксесоар можете да украсите не само подаръка ви, но и чантата ви или пък да го използвате дори като ключодържател, ако е направен от по-плътен и издръжлив материал.

2. Двойно

За тази цел ще са ви необходими две ленти, като едната трябва да е по-широка, а другата по-тясна. При този вид панделки можете да комбинирате различни материали и цветове, за да се получи още по-ефектно и красиво. Съответно по-тясната се слага на първата и след това по подобен на класическия начин се прави панделка.

Погрешно е мнението, че панделките са подходящи само за украса на подаръци. Те могат да се ползват дори като декоративен елемент на кръста, например, или като ефектен елемент на столовете по време на тържество. Всичко тук опира по-скоро до вашето въображение и креативност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати